utorak, 15. ožujka 2016.

Juha od bulgura i paprike/Bulgur çorbası

Sastojci

  4 osobe








Properite bulgur tekucom vodom,Odlozite,
Sitno nasjeckajte papriku i kuk.
Zagrijte ulje u loncu dodajte sitno nasjeckani luk pa kratko prodinstajte dodajte nasjeckanu papriku nastavite dinstati dok sve malo ne omeksa.Dodajte bulgur malo ga promijesajte sa povrcem .Pospite sve brasnom ,promijesajte.
Stavite koncentrat rajcice pa sve podlijte temeljcem po ukusu.
Kuhajte  15 min.
Posolite ,poparite .
Servirajte vruce posuto persinom





četvrtak, 10. ožujka 2016.

Lepezasta pileća prsa

Lepezasta pileća  prsa

600g pilećih prsa bez kože na kosti

1 crvena rog paprika

Preljev:


1žlica majoneze light

1 žlica kečapa

1 žlica grčkog gustog jogurta

1/2žličice suhog timijana/origano

1 sitno nasjeckani/protisnuti češnjak/1 ravna žličica suhog

sol,papar



 1 Cesto cete naci pileca prsa na kosti, na akciji no,svih ih obično odvoje od kosti i koriste kao fileti ili za juhu .

Ovo je način da ih napravite stvarnom gurmanskom poslasticom ,da budu mekana i sočna i da se ne sramite servirati ih kao fino  pečenje za goste.
Prsa su fina,mekana i sočna i kad se ohlade ja sam svoje ostatke od stavila sutra dan u sendvič sa salatom ,jako su fina.

2 .Operite i osušite prsa.Narežite ih na 5-6 mjesta ukoso da napravite đepice.Operite i narežite papriku na trak.U svaki depic stavite komad paprike.
Zagrijte pećnicu na 200C.

3.U zdjelici pomjesajte sastojke za premaz.
Premazite bogato prsa.Ostavite malo premaza za kasnije.
Stavite prsa u dublju posudu za pecenje ,stavite foliju i poklopac ako imate.Ostavite da se peku 30 min.
Nakon 30min.smanjite temperaturu na 180C.Odklopite piletinu ,premazite je sa ostakom preljevea nastavite peci jos 15.Min.

Gotova ,fino zapecena prsa izvadite iz pecnice ,Pokrijte siroko folijom i ostavite deset minuta prije rezanja da se odmore.

Comments system

Disqus Shortname