četvrtak, 14. travnja 2016.

Banana bomba

4osobe

Sastojci:

Tijesto:


250g keksa

100g maslaca

3 banane

Krema:

500ml kiselog vrhnja

200ml vrhnja za šlag

2 kesice instant želatine + malo vode za otopiti želatinu

100g šećera u prahu/manje više po ukusu

2 žlice mljevenih oraha ili kokosa za posuti

Priprema:

Sameljete keks pa ga pomiješate sa maslacem sobne tempretaure.U okruglu zdjelu stavite prozirnu foliju da pokrije stjenke,utisnete smjesu od keksa,rasporedite ravnomjerno.
Na keks stavite narezane banane u jednom sloju.
Napravite želatinu po upustvu na pakovanju.Pomiješate kiselo vrhnje ,slatko vrhnje i šećer ,procijenite dali vam je dovoljno slatko .Želatinu ulijete u kremu ,dobro promiješate.Gotovu kremu prelite u zdjelu ,pokrijte i ostavite u frižideru par sati da se stisne.
Preokrenite je na tanjur ,maknite prozirnu foliju .Pospite kokosom ili mljevenim orasima.Servirate hladno.






srijeda, 13. travnja 2016.

Paketići iznenađenja

4 osobe

Sastojci:

500g piletine/fileti

200ml mlijeka

6 malih mladih krumpira

1 luk

2 rajčice

3 češnja češnjaka

150g sira/topljivog

Preljev:

2 jaja

3žlice kiselog vrhnja

100ml mlijeka

Ulje za premazivanje.

Priprema:

Narežite piletinu na kockice prelite je mlijekom i ostavite stajati 1h u frižideru.
Ogulite i narežite krumpir na fetice .Narežite luk/tanko.Narežite rajčice na fete .Napravite male kofice od folije /6 kom./manje više ovisi o vama/ako ne želite možete sve raditi u velikom protvanu ali ovako bude baš fora.Folije premažete sa uljem neka bude dobro premazano.U zdjelicu promiješate jaja,mlijeko i kiselo vrhnje sol i papar.
Slažite :na dno stavite krumpir ,lagano ga posolite i popaprite ,stavite narezani luk ,stavite piletinu /koju ste ocijedili od mlijeka i lagano posolili i poparili ,.Na piletinu složite rajčice pospete ih sa sitno nasjeckanim češnjakom ,prelite sve sa preljevom koji ste pripremili .Poklopite folijom.
Pecite 20-30 min/180C odvojite poklopac pa nastavite peci jos d10 min.dok se sve fino ne zapeče i dobije boju.
Uživajte uz salatu.

utorak, 12. travnja 2016.

Köfteli Çorba/arapska juha sa okruglicama









4 osobe

Sastojci:

500g mljevenog mesa /junetina i piletina ili janjetina

1 luk

3 češnja češnjaka

1žlic svježe nasjeckane mente /2 žličice suhe mente

1žličica kurkume

3/4 žličice soli

3/4 žličice papra

1 žličica maslinovog ulja 

Juha:


2 l pilećeg temeljca

1 mali luk

3 češnja češnjaka

1 žlica maslinovog ulja

1žličica kurkume

3 šake nasjeckane svježe blitve ili špinata

1/2žlice svježeg korijandera/peršin

2-3 mlada luka

1 limeta/limun

sol,papar


Priprema:

Pripremite meso.u posudu stavite meso.Na zagrijanom ulju u tavi izdinstajte luk i češnjak da se sve zapeče i uvene .Dodate kurkumu izmiješate pa sve stavite u meso ,dodate ostale začine .Izradite sve štapnim mikserom dok se meso i začine ne budu samljevenu  fino.Odložite u frižider na pola sata da se začini povežu.

Napravite temeljac:Na ulju izdinstajte nasjeckani luk i češnjak .Dodate papar i kurkumu pa nastavite dinstati jos dvije minute.Podlijte sve sa temeljcom pustite da kuha deset minuta.
Operite blitvu narežite je isto napravite sa mladim lukom i korijandrom.

Od kuglica napravite okruglice vlažnim rukama/trebalo bi ispasti 25 kom.
Dodate okruglice u temeljac ,nastavite kuhati još desetak minuta pa dodate nasjeckani špinat pa nastavite kuhati još deset minuta pa dodate korijandor i mladi luk pa nastavite kuhati jos tri minute.
Pokapate sokom od limete ,formirate okus po sebi dodavajuci postepeno ,po ukusu dodate sol i papar.

Servirate sa kruhom,pide i sl.Recept iz Arapske kuharice.


























ponedjeljak, 11. travnja 2016.

Quesadilla pita

4 osobe
Mexiko/Meksiko

Sastojci:

1 tortilja/velika pšenična

oko 400g kuhane ili pečene piletine

2žlice nasjeckanog korijandra/svježeg/peršin

2 male  kisele ljute papričice/svježa ljuta ili slatka paprika

2 žlice kukuruza/kuhanog konzerva

5 mini rajčica

sol,papar

malo mljevene ljute paprike/opcionalno

150g ribanog sira 

2 velika jaja

120g brašna

230ml mlijeka

1 žličica praška za pecivo


Priprema:

U zdjelu za pečenje stavite tortilju neka bude podignuta na stijenkama.Nasjeckajte oprane rajčice na četvrtine ,ocijedite kukuruz,nasjeckajte papriku. .Na tortilju stavite nasjeckanu ili na trakice razdvojenu piletinu dodate rajčice ,paprike  ,posolite i poparite ,pospete sa malo ljute papričice.Pospete sa polovicom sira.
U zdjelu pomiješate mlijeko ,jaja,brašno,pecivni prašak, da se fino poveže da nema grudica.Prelite preko mesa i povrća na vrh stavite ostatak sira.Pecite u zagrijanoj pećnici na 220C/30 min. dok uhvati lijepu boju.Pustite da se pet minuta ohladi pa je narezite na trokute .Servirate uz salatu.

nedjelja, 10. travnja 2016.

Francuska riba sa mladim lukom

4 osobe

Sastojci:

600g fileta bijele ribe /po ukusu

sol,papar

1 žlica maslinovo ulje

1/2 limuna sok

Preljev:

1žlica maslaca

1 žlica majoneze

3žlice naribanog parmezana 

4 češnja češnjaka

4 mlada luka 

malo ljute papričice ili par kapi tabasca/po ukusu


Priprema:

Nasjeckajte mladi luk,protisnite češnjak .U zdjelicu stavite češnjak,luk ,sol,papar,malo ljute papričice/ako koristite/,parmezan dodate majonezu i maslac sobne temperature sve dobro promiješate .Odložite.

U protvan stavite maslinovo ulje ,
Složite filete od ribe ,posolite ih i popaprite.Pecite u zagrijanoj pećnici na 220C/nekih 6 min.Premažete ih pripremljenim nadjevom .Nastavite peći još 3 min.dok uhvati lijepu boju i lagano se zapeku.
Servirate uz kuhano povrće i salatu.
Recept s bloga Port

Coca-cola odresci

4 Osobe

Sastojci:

200ml coca-cole

200ml kečapa

1 žličica jabučnog octa

sol,papar

500g svinjskih odrezaka/vrat/but

Priprema:


Operite ,osušite i lagano potucite odreske.Posolite ih i popaprite .U tavi zagrijete ulje pa na njemu prepržite sa obje strane odreske.Izvadite na toplo mjesto dok sve ne završite.Vratite odreske u lonac.
U zdjelici pomiješate kečap ,coca.colu i ocat.Prelijete sve preko odrezaka kuhate deset minuta ili dok odresci ne budu gotovi a umak reduciran .
Servirate uz fino pečeno ili kuhano povrće i salatom.

subota, 9. travnja 2016.

Salata od krumpira i rotkvice


4 osobe
prilog

Sastojci:

750g krumpira

1 luk/srednji

1 češanj češnajka /u kori

200ml pilećeg temeljca

100ml svjetlog aceta balsamica/jabučni ocat

prstohvat šećera

sol,papar/po ukusu

1 vezica rokvice

1 krastavac

1 žlica nasjeckanog vlasca

2 žlice običnog ulja


Priprema:

Stavite kuhati krumpir u kori zajedno sa češnjakom u kori.Kuhani krumpir ogulite ,nasjeckajte .Češnjak ogulite ,odložite.
U tavi zagrijete ulje pa na njemu preprzite  sitno nasjeckani luk ,dodate protisnuli češnjak.Posdlijte sve sa pilećim temeljcem ,deglazirate tavu ,pustite da prokuha pa smanjite vatru dodate šećer,sol,papar,ocat i senf ,pustite sve da se poveže ,prelite po krumpiru ,poklopite i pustite da odstoji pola sata.
Narezite rotkvice,krastavac  i vlasac.
Sve promiješate u ohlađeni krumpir .Dodate ulje ,po potrebi dodatno posolite i poparite ,podlije sa jos malo octa .Prilagodite je okusu.
Servirate uz ribu ili meso.

petak, 8. travnja 2016.

"Leningrad" pufice

4 osobe


Sastojci:

500g lisnatog tijesta

Kuhano tijesto:

150ml vode

50g maslaca

1žličica šećera

prstohvat soli

3 jaja/M

125 g brašna


Krema:

1l mlijeka

2 pudinga od vanilije 

2 vanilij šećera

2 žlice gustina 

100gšećera

100gšećera u prahu

125gmaslac

200ml vrhnja za šlag



Priprema:

Raširite lisnato tijesto pa ga narežite /originalni recept 12x12 cm/ na kocke.
Skuhajte tijesto /to je kao za princes krafne/.U lonac stavite vodu ,šećer,sol i maslac .Kad uzavre i maslac se otopi dodajte cijelu kolicinu brašna.Mijesajte dok se ne napravi tijesto u grudvu.Kratko jos mijesajte u loncu da se tijesto dodatno posusi.
Prebacite u drugu posudu za mijesanje dodajte jedno po jedno jaja dugo mijesajuci da se masa poveže i postane sjajane i glatka.

Na sredinu svakog kocke od lisnatog stavite stavite veliku žlicu smjese od kuhanog tijesta .Prebacite lsinato tako da ostane razmak .Stavite peci cu zagrijanu pecnicu 200C/35-40 min.
Izvadite i ohladite.

Napravite kremu:
Stavite polovinu mlijeka na vatru sa obje vrste šećera.U drugu polovicu mlijeka umijesajte puding i gustin.Mijesjte da se razbiju grudvice .Ulijte sve u zagrijano mlijeko mijesajuci dok se ne zgusne.Maknite sa vatre poklopite prozirnom folijom,mozete prije posuti sa malo secera u prahu .Pustite da se ohladi.
Razraditi kratko maslac sa šećerom u prahu, dodati zlicu po zlicu maslaca u kremu miješati dok ne postane glatka.Dodati tučeno slatko vrhnje, lagano  promiješati žlicom da se spoji.

Ohladene pufice nadjeniti kremom tako da u jednom dijelu napravimo rupicu i onda utisnemo kremu slastičarskom vrečicom.Ohladite sve skupa .

Zarolana salata od krastavaca

4 osobe


Sastojci:

2 krastavca

200g feta sira/može i kozji sir

3žlice nasjeckanih suhih rajčica

3 žlice grčkog jogurta

1žlica nasjeckanog kopra

2 žličice soka od limuna

sol i papar


Priprema:
Narežite tanko krastavac /to možete napraviti na mandolini za ribanje kupusa ili nožićem za gulenje krumpira.Ostavite da se ocijede na kuhinjskom papiru.
U zdjelici pomiješate sir grčki jogurt,kopar,nasjeckanih rajčice sok od limuna,sol i papar.
Premažite svaku feticu/šnitu krastavca  nadjevom /bogato pa je zarolajte .Uživajte kao prilog ,za doručak ,uz krekere kao party-food i sl.
Recept je sa bloga Good Eats.



srijeda, 6. travnja 2016.

Firinda_kabak/jednostave zapečene tikvice

Sastojci:

3 srednje tikvice

7 žlica krušnih mrvica

150 g ribanog sira tipa parmezan /zreli cheddar

2-3 jaja

100ml maslinovog ulja 

Jogurt umak:


200g gustog grčkog/turskog jogurta

1 češanj češnjaka /nariban

1 žlica maslinovog ulja 

sol,papar

Priprema:

Narezite tikvice na fete .Nauljite dijelom ulja protvan .Složite tikvice u krug.Lagano ih pososlite i popaprite.
Mrvice pomijesajte sa ribanim sirom ,ako je sir slan nemojte soli samo malo popaprite ,promijesjate mrvice .
Jaja lagano izradite uz malo soli i papra dodajte polovicu maslinovog ulja Izmijesajte.Prolijte preko tikvica jaja .
Pospite  preko jaja i tikvica mrvice sa sirom ,sve prelite ostatakom maslinovog ulja .Ako vam izgleda jako suho dodajte jos malo .
Pecite u zagrijanoj pecici na 180C /40 min,dok tikvice ne omeksaju i sve se malo zapeče .

Jogurt umak:Promijesjate sve sastojke .
Servirajte tikvice sa jogurtom.


Proljetni ražnjići sa mladim krumpirima

Sastojci:


/4 osobe/6ražnjića

1 manja tikvica 
250g mladog krumpira

200g malih cherry rajčica

6 kom mladog luka

Marinada:

5žlica maslinovog ulja

1 žličica suhog timijana

1žličica majorana

2 češnja češnjaka

sol,papar

Priprema:

Napravite marinadu tako da pomiješate sve sastojke ,posolite i popaprite po ukusu /možete dodati i malo ljute papričice/pustite da sve odstoji da se povežu okusu.

Krumpir operite stavite ga kuhati u slanu hladnu vodu neka kuha 20min.Ocijedite ,ogulite ,narežite na kriške .
Operite mladi luk,rajčice.
Narežite tikvicu na trakice /nožem za čišćenje krumpira/blanširajte ih kratko u ključavoj vodi ,gotovo ih možete umočiti i izvaditi ,zarolajte ih.
Nabodete na ražnjić naizmjenično povrće u količinama po ukusu i želji -Mariniraj te/prelijete marinadom .
Pecite na zagrijanom roštilju ili grill-tavi 20 min sa svake strane ili dok krumpir ne uhvati lijepu boju .
Servirajte uz salatu kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.


ponedjeljak, 4. travnja 2016.

Panna Cotta Tarte

Sastojci:

Tijesto:

300g brašna
200g maslaca/sobne temperature
100g šećera
prstohvat soli

Nadjev:

400ml vrhnja za šlag/mliječno
50g šećera
1 vanilija šećer
4listića želatine/lidl / 1 kesica instant

Preljev od jogurta:

150 g grčkog jogurta
50 g šećera u prahu

Preljev od jagoda:

250g jagoda
50g šećera u prahu

 Priprema:

Tijesto:U zdjelu dodate sve sastojke za tijesto .Zamijesite tijesto u kuglu da se sve poveže.Stavite u prozirnu foliju odložite u frižider na pola sata.Stavite tijesto u kalup za tart /može i okrugli i dugi/stavite foliju pa pospite grahovice da vam se puno ne digne tijesto/tipa leće ili grah/pecite ga na 160C sa vrućim zrakom nekih 30 min ili na bez vrućeg zraka na 180C.Izvadite tart .Pustite da se tart dobro ohladi prije nego stavite panna cottu jer ako stavite dok je vruće tijesto će omekšati i raspasti će se.
Nadjev: U lončić stavite vrhnje šećer ,vanija šećer.Sve zagrijete .Želatinu namočite u hladnu vodu/ ili po upustvu za uporabi/u kad omekša dodate u vrhnje .Sve izmješajte.Odložite.
Prelite umak preko dobro ohlađeno tijesta .Stavite u frižider da se stisne.

Preljev jogurt:Pomiješate jogurt sa šećerom u prahu .Premažete preko stisnute kreme.
Preljev od jagoda:
Ispasirajte jagode sa šećerom .Premažete ili iscrtate po tartu.Možete koristiti i gotovi đem od jagode kojeg samo zagrijete i lagano otopite .Iscrtate šare po želji..

Çeşnili Zeytinyağ/aromatično maslinovo ulje/meza

Turska meza

4 osobe


Sastojci:

100ml maslinovog ulja/fino 
5 sušenih rajčica
10 maslina/5 crnih i 5 zelenih
8 povica oraha/krupno nasjeckani
2češnja češnjaka
1 grančica ružmarina /listići

Pripema:

Suhe rajčice stavite desetak minuta u vruću vodu.Ocijedite ih i na sitno nasjeckajte.
Nasjeckajte masline ,listiće ružmarina i češnjak .
Sve skupa promijesjate sa maslinovim uljemLagano posolite i popaprite.
Ostavite preko noći da odstoji.Servirajte za doručak ili kao mezu uz feta sir ,pidesi kruh,posuto listićima peršina.

BubbleUp-pizza

4 osobe

Sastojci:

500g tijesta za pizzu

Brzi umak od rajčice:


2žlice maslinovog ulja
1 žličica meda
1/2 kesice praška za pecivo
400g sjeckane rajčice/konzerva
sol
1 češanj češnjaka

Ostalo:

1žlica maslinovog ulja
1 žličica majčine dušice ili origana
30 fetica suhe salame po izboru
300g sira/topljivog/cheddar/mozarella
4 žlice rinbanog parmezana
Razvaljate tijesto na pravokutnik neka bude tanko ,,narežite ga na kocke 5x5cm trebalo bi vam ispasti oko 30 kom.U sredinu svake kocke stavite komad salame ,malo sir ,pa pospete majčinom dušicom ili origanom.
Zamotate u lopticu ,odložite da se lagano diže dok ne napravite brzi umak od rajčice.
Neki od mojih prijatelja su ovu pizzu radili sa kečapom i bili su jako zadovoljni ja nekako preferiram sama napraviti ovaj brzi umak od rajčice jer vam doista treba pet minuta.Stavite u lončić maslinovo ulje pa dodate češnjak ,pustite da zamiriše pa dodate med ,rajčicu i pecivni prašak on služi da smanji kiselost rajčice/Pustite da sve krčka pet minuta maknete sa vatre,pa prelite u pripremljen protvan za pizzu 
Protvan je veličine oko 25x30cm.Na umak stavite loptice pazite da se ne dodiruju .Svaku lopticu premažite sa malo umaka ,prospite ih ostatkom naribanog sira i parmezana .
Pecite na 220C na najdoljnoj vodilici pećnice nekih 40 min.dok ne dobije finu boju .
Gotovu pizzu izvadite ,pustite da se malo ohladi pa servirate.
Gotovu pizzu možete dodatno pokapati sa maslinovim uljem i posuti svježim listovima bosiljka.

nedjelja, 3. travnja 2016.

PULL-APART patlidžan

4 osobe
                          Low carb  

Sastojci:

2 patlidžana
200g ribanog sira/mozarella
3 žlice maslinovog ulja
2češnja češnjaka
4žlice nasjeckanog korijandra/peršin
sol,papar

Priprema:

Operite i osušite patliđan.Premazite uljem alu-foliju.
U zdjelicu stavite maslinovo ulje ,sol,papar ,sitno nasjeckani korijander/peršin ,sve zajedno dobro promiješate.
Narežite  patliđan na kocke pazite da ne zarezete do kraja da se jos uvijek patliđan drži.Stavite između kockica preljev ,sve dobro utljajte ,Stavite svaki patliđan na svoju foliji nadjenete ga ribanim sirom pazeći da u svaki utor bude malo sira.
Zamotajte patliđan u foliju .Stavite u zagrijanu pećnicu na 180C/25 min.
Otvorite foliju pustite da se malo ohladi sve prije serviranja.
Fina salatica za ovo jelo će biti dovoljna.

petak, 1. travnja 2016.

Pechu- pizza

                                     Pechu- pizza


4 osobe 




Sastojci:

600g pilećih fileta
200g kuhane šunke/narezane na kockice
1/20 g žličica maslaca+mlaz maslinovog ulja/20g
30g brašna
300ml mlijeka
150g naribanog sira
1žlica parmezana
1žličica timijana ili origana

Priprema:

U lonac stavite maslac sa mlazom ulja ,pustite da se zagrije pa dodate šunku ,preprž
ite kratko ,dodate brašno ,kratko prepržite.Dodate mlijeko,parmezan i jednu žlicu ribanog sira.Promiješate sve i miješajući pustite da se zgusne.Dodate timijan ili oragano .Promiješate sve da se poveže,posolite i popaprite ,bešamel bi trebao biti gušći.
Filete rastanjite ,lagano potucite batićem za meso .Stavite ih na protvan za pečenje koji ste lagano nauljili ili stavite papir za pečenje .Filete posolite i popaprite.
Premazite filete bešamelom.Pospite ostatkom naribanog sira.
 Pecite filete u zagrijanoj pecnici na 200C/nekih 20 min.to morate procijeniti po debljini fileta.
Servirate toplo posuto sitno nasjeckanom paprikom ,uz kuhano povrće ili salatu
Recept je od Anna Sevilla.


četvrtak, 31. ožujka 2016.

Medeni losos sa salsom od Avokada

Medeni losos sa salsom od Avokada 

4 osobe

Sastojci :

4x200g/fileta lososa
2 žličice meda
2 ravne žličice brašna
sol i svježe mljeveni papar
Par žlica maslinovog ulja

Salsa:

1 veliki avokado
1 naranča /filetirana /odvojena od kože
1 mali crveni luk/dva mlada luka
1/2žličice korice naranče
1 češanj češnjak
1 žlicu nasjeckanog svježeg korijadera
2 žlice maslinovog ulja
1/2limeta sok


Losos operite narezite na porcije ,Posolite ih i popaprite.Zagrijete pećnicu na 180C
Filete lososa pokapate medom i pospete brašnom.Zagrijete tavu pa prepecite filete lososa oko dvije minute sa svake strane da p+dobiju finu boju .Prepečeni losos stavite u protvan na koji ste stavili papir za pečenje nastavite peci u zagrijanoj pećnici jos deset minuta.

Za to vrijeme napravite salsu:
U posudu stavite sitno nasjeckanih ili pritisnuti češnjak ,dodate filetiranu narezanu naranču ,narezani avokado ,nasjeckani korijader,sol,papar ,koricu naranče ,sok od limete ,maslinovo ulje .Sve dobro promiješate.


Tople filete lososa pospete salsom,pokapate sa jos malo maslinovog ulja .Servirate uz salatu ili kuhano povrće.

Zarolana bresaola salata

Zarolana bresaola salata




Bresaola je usoljena govedina ,ona se suši tri mjeseca da postane tanka ,reže se na vrlo tanke fete i najčešće koristi za salatu.


Sastojci:

10 feta tanko narezane bresaole
100 g oprane rikule/rikole
100g kuhanih peneta/ohlađene
Narezani parmezan


Preljev:

50g sušenih rajčica
4 žlice maslinovo ulja
1žlica svijetlog aceta balsamica
malo papra i soli 


Priprema:

Raširite bresaolu pa stavite rikulu ,penete i sir.Zarolajte ,posložite na tanjur za serviranje.
Napravite umak:na sitno nasjeckajte rajčice ,pomiješate ih sa maslinovim uljem i balsamicom i malo soli i papra.Dobro promiješate pa odložite na deset minuta sa se okusi prožmu.
Prelije preko zamotuljaka.

Servirate na fetici kruha dodatno pokapano sa malo maslinovog ulja.
Možete servirati kao predjelo sa malo salate.
recept je iz časopisa Regal.


srijeda, 30. ožujka 2016.

Patlican kizartmasi/patliđani/balancane sa klobucima


 

Sastojci:

2 kom patliđan/balancane

 ulje za prženje

sol

Nadjev:

3 jaja

300g ribanog sira/gauda

5 ravnih žlica glatkog brašna

sol,papar


                                                         Priprema;

Narezite balancane na kolutiće prije toga ih ogulite .Stavite ih u slanu vodu desetak minuta da puste gorčinu.Izvadite ih dobro ocijedite .
Napravite sastojke za nadjev.Promiješate ih dobro.Na svaki klobuk stavite samo sa jedne strane nadjev u obliku male kupole.
Zagrijete ulje u tavi .Stavite patlidžane peci prvo sa one strane na kojoj nema nadjeva. Kad su uhvatili finu boju ,okrenete ih ,Gotove patlidžane ocijedite na kuhinjskom papiru.Servirajte te uz umak od jogurta neku finu salatu ,kisele feferone i sl.


Zarolani lungić sa roštilja

Zarolani lungić sa roštilja


Sastojci:

600g lungića/svinjski fileta

2češnja češnjaka

2žlice peršina

1 manji luk

1 žličica na sjeckane svježe kadulje

sol,papar

100g dimljene tanke šunke/tipa pršut

100g sira narezanog na listiće

drveni ražnjići


Priprema:


Raširite lungić lepezasto .Zarežita ga na više mjesta oštrim nožem/da se možemo lakše zarolati /pazite da ne izrežete meso.
Naribate luk,sitno nasjeckajte češnjak ,nasjeckajte peršin.Premazite lungić maslinovim uljem,posolite ga i po paprite .Pospite nasjeckanim češnjakom,lukom i peršinom.Posložite fete pršuta i sira pa na to prospite na sjeckanu kaduljom.
Zarolajte lugić.Narežite ga na komade debljine po želji .Zabodite lungić na ražnjić počevši od onoga dijela gdje je spoj.Najjednostavnije je da ga prije nabodete a onda izrežete.
Zagrijete pećnicu na 200C

Zagrijete tavu ili grill ,pa pecite ražnjić pet minuta sa svake strane .Stavite u zagrijanu pećnicu pa nastavite peći jos deset minuta.

Isto napravite i sa prečim filetima/ako ne jedete svinjetinu/ ,na djenite ih dimljenom purecom šunkom ,ostalo je isto osim sto umjesto kadulje stavite na sjeckani bosiljak.

Fileta zarolajte na isti način kao i svinjske nabodete na ražnjiće.Postupak pečenja je isti.


Uživajte u društvu!1
Recept sa bloga Just eat it!

Comments system

Disqus Shortname