utorak, 5. prosinca 2017.

Božićni kolačići na metre

Fini i jednostavni Božićni kolačići, vrlo izdašni, rađeni sa uljem ali vjerujete jako ukusni i prhki.Možete ih nadjenuti po želji, ja sam moje sa čokoladom i đemom , jedne sam posula kokosom a druge komadićima lješnjaka a vi po ukusu.


Sastojci:

Tijesto:


3 jaja

200g šećera

1 vanilija šećer

oko 500g brašna

na vrh noža soli

240ml ulja

1 pecivni prašak

Korica limuna/opcionalno

Čokoladno punjenje:

120ml vrhnja za kuhanje

120g čokolade za kuhanje

Đem:

2-3žlice marmelade od marelice

Priprema:

Izradite jaja sa šećerom i vanilija šećerom da postanu pjenasti, dodate ulje, nastavite miješati kratko da se povežu u smjesu, ako stavljate sad dodati koricu limuna..Dodati polovicu brašna sa pecivnim praškom i soli, miješati uz dodavanje brašna dok ne dobijete glatko, mekano tijesto koje se lijepi.Izručiti na  radni stol.

Zagrijati pećnicu n 180C
Podijeli tijesto na 4 dijela.Svaki dio formirati u dugu štrucu.Staviti na lim na koji ste stavili papir za pečenje, u sredini izdubiti prstima rupu.na rubovima oštrim nožem zarezati tijesto.
Peci u zagrijanoj pećnici negdje 20-25 min.Izvaditi vani da se ohladi.Možete dok je toplo drvenom žlicom još malo produbiti utore.

Za čokoladni nadjev:otopiti čokoladu u vrhnju za kuhanje, pustiti kratko da se ohladi.Učiti čokoladu dva utora posuti preprženim komadićima lješnjakom.Đem isto otopiti na laganoj vatri uliti tekući đem u preostala dva utora posuti kokosom.

Pustite da se sve dobro ohladi i stisne, narežite.

ponedjeljak, 4. prosinca 2017.

Kremasta salata od korabice

Fina, bogata zimska sata, jede se topla ili hladna kao salata ili prilog.Fino i bogato jelo koje od jedne dostadnjikave korabice/mislim okusom/ napravi divnu salatu/prilog.


Sastojci:


1 koraba/srednja

4 mrkve

sol,papar

1žličica senfa

1žličica maslaca + mlaz ulja

1/4 žličice šećera

1žličica estragona

1/2žličice soka od limuna/izbalansirate po ukusu/

1žličica nasjeckanog peršina

250ml povrtnog temeljca

200ml vrhnja za kuhanje/light


Priprema:

Ogulite korabicu i mrkvu.Narežite na kockice, možete mrkvu na krugove.Zagrijete maslac sa mlazom ulja pa stavite šećer pustite da se šećer otopi i lagano karamelizira.Dodati povrće , lagano promiješati, politi temeljcem, pustiti da poklopljene da 5 min kuha/ po potrebi smanjite vatru/.Otvorite poklopac pa ostavite da se malo reducira temeljac.

Dodati vrhnje za kuhanje, senf i estragon  pustiti da na lagano kuha dok se umak ne ugusti.Popapriti te dodati toliko soka od limuna da se izbalansira okus, posoliti po potrebi.
Servirati kao prilog ili salatu.

subota, 2. prosinca 2017.

Žuto-crni kuglof

Kuglof od bundeve,kurkume i kakaa


Sastojci:

Osnovno tijesto:

170g šećera

3 jaja/L

100ml mlijeka

200ml ulja/obično

 1 Vanilija šećer


 Žuti dio: 

110g Pšenično glatko brašno 

 1 šalica/250mlml kuhane pasirane bundeve

 na vrh noža kurkume 

na vrh noža cimeta

 korica limuna 

Tamni dio: 

110g Pšenično glatko brašno 

 1žlica mlijeka

 3žlice kakaa u prahu 

 Ostalo:

 maslac i oštro brašno za kalup

Priprema:


U zdjelu stavite jaja sa šećerom pa ih dobro izradite da budu pjenasta. Ogulite i skuhate buču .Ispasirate je vilicom ,pustite da se ohladi. Dodate vanilija šećer ,ulje i mlijeko pa nastavite jos par minuta miksati. Podijelite smjesu na dva dijela .U jedan dodate kurkumu  i bundevu/ispasiranu ,koricu limuna i cimet.Promiješate da se poveze . U druga dodate kakao i žlicu mlijeka pa i to izmiješate do kraja da se poveze. Najvažniji dio je da da dobro premažete kalup za kugluf maslacem i prospete oštrim brašnom da cijeli bude pokriven. Ulite prvo žutu smjesu pa onda tamnu .

Ako želite šareniji kuglof stavljate žutu , tamnu naizmjenicno,dobit cete uzorak kao mramorni. Staviti kuglof peci na 17 C na najdonjoj vodilici 40min.
 Kuhani kuglof pustite da se ohladi i onda izvadite iz kalupa prvo laganu truckajući o drvenu podlogu onda postavite tanjur i okrenete.Nije neki problem ako imate dobar kalup za kuglof i ako ga fino zamastite. 


četvrtak, 30. studenoga 2017.

Polpete/čufte u tijestu

Fine male čuftice/polpetice ušuškane u mekano tijesto, idealno jelo za party, tulume, domjenke veselice.Zamotane u foliju mogu stajati dva dana da budu fine i meke, mogu se jesti i tople i hladne.

Sastojci:/30kuglica/8 osoba

250ml mlijeka/mlako

200ml vode/mlake

1žlica/ravna/instant kvasca

2žlice ulja

1 ravna žličica šećera

1žličica soli

550-600g brašna


Polpete:

400g mljevenog mesa

1 jaje

1žličica kečapa

1žličica senfa

1žličica nasjeckanog peršina

sol,papar

1 mali naribani luk

2 češnja češnjak/naribani

na vrh noža ljute paprike

1-2 žličice krušnih mrvica/ po potrebi

1 /2žličice timijana

1/2žličice kumina

1žlica maslinovog ulja

Premaz:

1žiumanjak

1žlica mlijeka

sezam


Priprema:

U zdjelu stavite ulje, mlijeko, vodu /neka budu mlake/tople/ šećer i kvasac, promiješate, poklopite , ostavite stajati par minuta.
Izvažete brašno pomiješate ga sa solju.Dodate postepeno u kvasac, miješate rukom dok ne dobijete glatko tijesto.Sve stavite na radni stol, miješate tijesto da ga dobro izradite desetak minuta da postane jako glatko.Vratite tijesto u zdjelu , lagano ga nauljite.Pokrite zdjelu prozirnom folijom, ostavite stajati 45 min/dok tijesto ne naraste.


Za to vrijeme napravite polpete: sve sastojke/ osim sira i ulja/ stavite u zdjelu sve dobro izradite rukom da se poveže/vi možete napraviti popete po svom receptu kojeg volite i inače radite samo moraju biti čvrste/narežite sir na kockice.Od mesa formirate polpete, u svaku utisnete jednu kockice sira, neka budu sve iste veličine koliko to ide ne morate biti precizni skroz a ako baš želite možete svaku izvagati,  iako to meni nije kuhanje /ako se ne možemo igrati/.Zagrijete ulje u tavi, stavite popete, prepržite da se uhvati korica i fino zarumene.Izvadite ih, pustite da se ohlade.

Podijelite nadošlo tijesto, na onoliko komada koliko ste napravili polpeta, svaku polpetu zamotati u tijesto.Posložiti na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Poklopite čisto krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu stajati još pola sata.

Nadošle kuglice premažete mješavinom mlijeka i žumanjak te prospite sezamom.Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C /dok ne dobiju finu zlatnu boju.


srijeda, 29. studenoga 2017.

Kabak Kebabı/tikvice kebab

Kebab sa mljevenim meso i tikvicama,fino sočno.Još jedan moj recept sa coolinarike/Link/


Sastojci 4 osobe
Meso:

 500g mljevenog mesa/junetina

1 manji luk

3-4 češnjeva češnjaka

1 jaje

1žlica mrvica/opcionalno

1/4 žličice ljute paprike

1žličica timijana

1/2žličice kumina

sol,papar

 Tikvice:
 3-4 srednje tikvice

 2žlice maslinovog ulja

sol

 Ostalo:

2žlice ulja/za foliju

 100gribanog sira/gauda i sl.


Pripremite meso: 


U posudu stavite mljeven meso.Naribate luk i češnjak na ribežu.Dodate jaje, mrvice, sol, papar,l jute papričice ,timijan i kumin.Sve dobro dobro izradite rukama kao da mijesite tijesto. Zagrije suhu tavu pa na njoj prepecite malo meso da vidite dali vam odgovara začinjenost.Odložite meso u frižider na pola sata. Operite i osušite tikvice.Narežite ih na fetice jednake debljine, pazite da budu ravno izrezane, estetike radi. Stavi te ih u zdjelu pouljite posolite. Složite kebabe tako da stavite 3 kuglice mesa i 4 fetice tikvica.Provučete ražnjić, lagano zarolate da se formira i stisnite. Narezite komade alu folije pa je premazite lagano sa uljem/možete ovo napraviti i u papiru za pečenje a potom zamotati u foliju.

Posložite u svaki komad folije jedan ražnjić,zatvorite foliju pa stavite peci u zagrijanu pećnicu na 180-200C 30-40min. Nakon toga otvorite kebabe pa ih prospite ribanim sirom.Zapecite sve 10 min.
Servirate uz meza salate.Ja sam servirala uz pečene paprike sa želim maslinama i dinstanim mahunama. 

utorak, 28. studenoga 2017.

Gusto varivo sa njokima

Fino jelo na žlicu, njoki, meso, toplo i krepko jelo za zimske dane.Ako ne volite njoke zamijenite ih kuhanim krumpirom.

Sastojci:

500g mljevene junetine

1žlica maslaca

3 žlice maslinovog ulja

1 veliki luk

5 češnjeva češnjaka

3 lista lovora

2 grančice timijana

na vrh noža ljute paprike

1žlica /ravna dimljene paprike

1 puna žlica koncentrata rajčice

2 mrkve

250g njoka/domaći ili kupovni

1,3 l temeljca/pileći ili povrtni

2 ravne žlice brašna


Priprema:

Zagrijete dvije žlice ulja u loncu debljeg dna pa na njemu prepržite meso, začinite ga solju i paprom, pazite da tokom pečenja razdvojite meso da ne bude grudica, preprženo meso izvadite šupljikavom žlicom na toplo mjesto.

Dodati maslac i ostatak masnoće pustiti da se zagrije, dodati na sitno nasjeckani luk, prijati pet minuta miješajući da se dobro uprži.Dodati češnjak i mrkvu narezanu na kockice, obje vrste paprike i brašno, promiješati da se malo sve spoji, podliti temeljcem, nastaviti miješati da se sve poveže i razbiju eventualne grudice.

Vratiti meso u lonac, dodati ostale začine i koncentrat rajčice.Pustiti da sve prokuha pa odklopljeno kuhati oko pola sata.
Nakon pola sata dodati njoke , pustiti da se njoki kuhanju dok ne omekšaju, pet minuta prije kraja dodati grašak.
Servirati toplo.


Mozzarella gremolata by Nigella Lawson





Predivna mliječna mozzarella sa divnim posipom od gremolate/gremolade.Gremolada je inače posip , ekstra dodatak kojeg najčešće vezujemo uz ossobuco i ribu to je u pravilu kombinacija korice limuna, peršina i češnjaka /vrlo sitno nasjeckanog/, ovo je malo obogaćena verzija .Isprobate kao doručak , finu mezu ili dip uz preprženi kruh.Uživajte u bojama i okusima.Još jedan recept sa mojih stranica na coolinarici.


Sastojci/4 osobe

 2 kuglice/250g mozzarelle

1 crvena mljevena paprika/manje ljuta ili slatka

2žlice nasjeckanog peršina

 1 limun korica

 6-8 masline crne ili zelene/odkoštene 

1/2 češanja češnjaka 

1/2žličice soli 

3-4žlice dobrog maslinov

Priprema:

1. Izvadite mozzarellu iz vode ocijedite je .Rukama je razdvojite na tanjuru na kojem cete je i servirati.Lagano posolite. Napravite gremoladu: Sitno nasjeckate papriku ,masline/zelene ili crne ,Naribate češnjak ili ga protisnite .Sve stavite u zdjelicu dodate naribanu koricu limuna ,nasjeckani peršin,maslinovo ulje.Promiješate sve dobro. Prelite sve preko mozzarelle. Doradite slanost po ukusu.
 2. Servirate uz preprženi kruh kao mezu. 

3. Možete i kao prilog za mušku večeru ;-)




ponedjeljak, 27. studenoga 2017.

Pita od jabuka s preljevom od karamela




Ja obožavan kolače ,pite ,torte od jabuka, ova mi je famozna i vrlo jednostavna za napravit.Kombinacija karamela , jabuka, kremee, mmm.Još jedan sa mojih stranica sa coolke.


Tijesto:

 300g glatkog brašna 
100g smeđeg šećera 
180g maslaca sobne temperature
 1 jaje

 Jabuke: 

4 jabuke/granny smith 
1žličica cimeta 
2žlice vode 2 
žlice sećera

Krema: 

375   ml mlijeka
 2 žlice/tbsp Pudinga od vanilije 
1 žlica šećera
 1žličica arome vanilije

 Karamel umak: 

100g šećera
 250ml vrhnja za kuhanje/za šlag ali bez šećera
 50g maslaca
 2žlice listića bajama


Priprema:


Zagrijete pećnicu na 180c/vruci zrak 160C. Lagano zamastite kalup 20x30 cm.

Napravite tijesto: U posudu stavite brašno i sol promiješate ,dodate šećer i omekšali maslac miješate prstima dok se ne naprave mrvice pa dodate jaje.
Zamijesite tijesto . Odvojite 1/3 tijesta u plastičnu vrećicu pa stavite u duboko zamrzavanje.Ostatak tijesta utisnete u kalup pa stavite peci na 20 min. u zagrijanu pećnicu. Jabuke ogulite i nasjeckate na kockice. Jabuke ,cimet i vodu zakuhate u loncu .
Poklopite i na laganoj vatri kuhate nekih 5 min.dok jabuke ne smekšaju.Procijedite ih od tekućine i odložite. U loncu stavite prasak za puding,aromu vanilije ,šećer i mlijeko stavite na srednju varu i miješajući pustite da kuha dok ne stisne. Izvadite polupeceno tijesto prelite ga pudingom ,posložite kuhane jabuke .na vrh naribate ostatak tijesta iz frizera prospite listićima bajama.
 Vratite u pećnicu pa nastavite peci još 35 min.
Dok se pece pita napravite karamel preljev: U posudu dubljeg dna stavite šećer pa zagrijavate na srednjoj vatri dok se šećer ne otopi i karamelizira ,možete povremeno promijesati.nemojte se dovest u napast polizati žlicu jer karamel je jako vruci.Maknute karamelizirani šećer sa vatre dodate jako oprezno vrhnje za šlag i maslac .

Vratite na laganu vatru i pustite da kuha dok se karamel ne poveze sa masnoćom i lagano zgusne. Prelite preko pečene pite .Pustite da se sve ohladi . Po želji na vrh možete dodati i tanko narezana komadić jabuke za ukras.

Posluživanje Pita je najbolja kad se servira sa sladoledom od vanilije.

Nastrine/slatki talijanski kolačići /peciva


Nastrine je ustvari radila moja pokojna nona, no u svim prevratima ,seobama i sličnim ludostima knjižica recepata se izgubila a ja sam zapamtila samo okus i način izrade.Otkrila sam prije nekoliko godina da Mullino bianco ima slična peciva pa kad sam imala priliku uvijek bih obnavljala zalihu.Sad sam na moje veliki zadovljstvo pronašla i recept za ova divna peciva koji su okusom gotovo identičnim onima koje je radila moja nona.Uživajte!!! Recept je naravno sa mojih stranica na coolinarici.


Sastojci:


200ml mlakog mlijeka

1 kockica svježeg kvasca ili jedna kesica instant

500g glatkog brašna

1 limun/korica

50g maslaca sobne temperature

50g šećera

3 žumanjka

prstohvat soli

Premaz:

150g maslaca

150g šećera


Priprema:

Napravite tijesto: U posudu za miješanje razmrvite kvasac/možete koristiti i kesicu instant kvasca ,ja sam radila i sa jednim i sa drugim jednak je učinak ili barem ja nisam primijetila bitnu razliku/dodate toplo mlijeko i malo šećera/prstohvat/pa sve par minuta rukom miješate da se poveze i kvasac rastopi.Ostavite deset minuta da stoji . Za to vrijeme pomiješate prosijano brašno, ostatak šećera, sol, koricu limuna i maslac sobne temperature i žumanjke.Dodate izraženi kvasac . Sve zajedno desetak minuta miješate dok dobijete glatko tijesto .Poklopite ga cistom kuhinjskom krpom pa pustite da kisne nekih 1h. Za to vrijeme izradite maslac sa šećerom da bude pjenasti i da se dobro poveže.
  Nadošlo tijesto podijelite na dva dijela. Svaki dio razvaljate na pravokutnik otprilike 20x35 cm. Polovinu duže strane premazati dijelom maslaca pa preklopite drugom/gornjom stranom / polovicom. Sad krenite preklapati cik-cak mažete uvijek gornju stranu sa tankim slojem izrađenog maslaca. Ako želite manje nastrine prerežete pravokutnik kad prvi puta preklopite /slikica1/po dužoj strani.
 Kad ste preklopili režite trakice debljine oko 2cm. Okrenete ih i stavite na lim na koji ste stavili papir za pečenje . Svaku nastrinu zamotate jednom po sredini kao na slici .Kad je stavite na papir malo raširite krakove. Ostavite da se nastrine na toplom dižu još 1h.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/15 minuta Kad se malo ohlade one postaju hrskave tada ih pospite šećerom u prahu.
Servirati posuta šećerom u prahu .

nedjelja, 26. studenoga 2017.

Hrskavi mesni zagrisci

Jednostavni mali zagrisci od mesa i lisnatoga tijesta.

Sastojci:/16kom

250g mljevenog mesa

1 manja tikvica

1 manji luk

2 češnja češnjaka

1/2žličice timijana

1/2žličice origana

sol,papar

1/2žličice kumina

1žličica koncentrata rajčice

100ml pilećeg temeljca

1žlica maslinovog ulja

100g naribanog sira


Priprema:

Raširite lisnato tijesto na papir za pečenje, narežite ga na pola, pa svaku polovicu poprečno po pola, podijelite uzdužno po sredini tijesto a potom svaku kocku dijagonalno.Rezacem za pizzu /rotolon/zarežite oko pola milimetra ruba svakog trokuta./vidi sliku/
Napravite nadjev:nasjeckate luk i češnjak, zagrijete maslinovo ulje u tavi, prodinstate luk i češnjak da uvenu, dodati meso, propirjati da se meso ispeče , dodati tikvicu,  nastaviti pržiti dok tikvica ne uvene.Dodat koncentrat rajčice i sve začine, promiješati.Podliti sve temeljcem, pustiti par minuta da sve kuha na laganoj vatri i da se umak skroz reducira.Prebacite sve u drugu posudu ostavite par minuta da se malo ohladi/ne smijete nadjevat na lisnato dok je vruć nadjev/.

Stavite nadjev na trokute pazeći da ne prelazite nacrtani rub.Prospite sirom, pokapate sa još malo maslinovog ulja.
Peci u zagrijanoj pećnici na 180C/15-20min ili dok se trokutići ne zarumene i napušu te se miču po papiru, moraju biti hrskavi da čvrsto stoje u ruci.
Servirati toplo ili hladno.

Tyropsomo

Vrijeme je da prebacim i ovaj recept na blog, ne znam malo mi sve to već na coolki otužno i žalosno.Grčki kruh neobičnog motanja, nadjeven feta sirom, po želji možete staviti u nadjev origano ili timijan./Link/

Sastojci:

500g glatko brašna/ili pola glatko pola miješano

1/2žličice soli

na vrh noža šećera

1žlica ulja

mlake vode koliko treba

Nadjev:

200-220g feta sira

3žlice maslinovog ulja/1žlica za zdjelu

1žličica/origano ili timijan/opcionalno

Premaz:


1žumanjak

3-4žlice sezama


Priprema:

Od sastojaka za tijesto zamijesiti tijesto kao za pizzu.Formitrate tijesto u kuglu, pokrite obično kesom ili poklopce, ostavite na toplom stajato 40-45min.Razmrvite feta sir.

Tijesto stavite na radni stol na koji ste stavili malo brašna.Raširite tijesto u krug prvo oklagijom a onda možete malo i rukama, da ne bude pretanko kao za jufke ali ne predebeli.
Premažete ga maslinovim uljem a potom ako želite stavite origano ili timijan pa prospite feta sirom.
Na dijelu prema sebi probijete rupu/prstima/ neka rupa bude do sredine kruga, rolate rukama na jednu i drugu stranu dok ne zarolate u veliku kobasu, kad ste došli do kraju rastvorite raširite kobasu da bude ravna.
Okruglu keramičku zdjelu nauljite .Zarolate kobasu u krug/puža/pazeći da se krajevi ne razdvoje.Pokrite ga čistom krpom i pustite da se diže 30min.Zagrijete pećnicu na 200c.
Puža bogato premažete žumanjkom pa prospete sezamom.

Pecite u zagrijanoj pećnici dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Servirati toplo ili hladno , meni je najdraži topao.

petak, 24. studenoga 2017.

Pita od limuna i oraha

Predivna pita, sočna, možete je koristiti u Božićnim paketa samo je narežete na manje kocke.Vrlo je jednostavna u izradi.

Sastojci:/20x30

250g glatkog brašna

prstohvat soli

150g maslaca

100g šećera

1 vanilija šećer

100g kiselog vrhnja

1 jaje

1žličica praška za pecivo

Premaz:

1 cijeli limun

100g oraha

80g šećera

150g grožđica

Priprema:

Zagrijete pećnicu na 180C.

Pripremite kalup tako da ga premažete masnoćom i prospete brašnom ili na dno kalupa stavite papir za pečenje stranice zamastite, to ostavljam vama.

U zdjelu za miješanje stavite maslac pa ga izradite sa secerom da sve postane kremasto i da se šećer skoro otopi.Dodati jaje pa nastaviti miješati da se dobro izradi.Potom dodati sve ostale sastojke te brašno pomiješan sa malo soli i pecivnim praškom.Stavite cijelu količinu tijesta na lim za pečenje, zagladite.Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 20-25 min /ovisi kakva je pećnica ali tijesto mora imati koru/.
Za to vrijeme napravite premaz.Operite i narežite cijeli limun sa korom, dok režete izbacite špice.Dodati grožđice, orahe i šećer, izraditi sve u multipraku u gustu glatku smjesu/gotovo glatku/.
Izvadite koru iz pećnice pa premažete nadjev, zagladite, vratite na još 10-15 min da se zapeče.Proces koji se događa vrlo je jednostavan, dakle limun se pretvara u divan slatko-kiseli đem koji dodatno navlaži tijesto i daje prefinu svježu aromu ovom kolaču.
Narežete  kad se ohladi na kockice.

srijeda, 22. studenoga 2017.

Pečena piletina sa grahom i ružmarinom

Vrlo aromatična piletina pečena u pećnici sa grahom i ružmarinom, bogatstvo okusa mediterana.Uživajte u ovom pravom zimskom mediteranskom jelu uz koji možete servirati rižu ili tjesteninu, ja je uvijek serviram uz preprženi kruh i zelenu salatu.

Sastojci:

1,250g dijelova piletine po ukusu/kod mene krila i bataci/

2 žlice maslinovog ulja

sol,papar

3 fileta slanog inćuna

500ml pasirane rajčice

2 grančice ružmarina

4 češanja češnjaka

125 ml vode

1 šaka zelenih maslina/prepolovljene/

400g kuhanog graha/canellini/

Priprema:

Zagrijete pećnicu na 180C.
Piletinu  operite i osušite, maknete sve baš masne dijelove, pa je premažete maslinovim uljem te posolite i poparite.U dublji lonac/dublju tavu/zagrijete maslinovo ulje pa na njemu prepržite piletinu sa obje strane strane, pazite uvijek ide onaj dio sa kožom prema dolje.Kad piletina dobije lijepu zlatnu boju izvadite je na keramički pekač u koje će te sve kasnije peći.

Sitno nasjeckate češnjak, skinite listiće ružmarina sa jedne grančice sitno ih nasjeckajte.Iz lonca ako je potrebno, možete ocijediti višak masnoće ako mislite da nije puno ostavite, dodate inćune, češnjak i ružmarin miješate razbijajući inćune u pastu, to brzo ide.Dodati ocijeđeni grah, pasatu, masline i vodu.Pustite da sve prokuha, pa isprobate slanost i začinjenost, posolite i poaprite po ukusu, budite oprezni jer su inćuni i masline slani.
Prebacite piletinu u umak, kratko neka se zagrije a potom sve vratiti u pekač, staviti grančice ružmarina, pokriti poklopcem ili folijom.Peci u pokriveno u zagrijanoj pećnici 20min.maknuti pokrivač pa nastaviti sve peći još 20min.

Gotovu piletinu servirati sa prilogom po želji.

Comments system

Disqus Shortname