utorak, 28. studenoga 2017.

Gusto varivo sa njokima

Fino jelo na žlicu, njoki, meso, toplo i krepko jelo za zimske dane.Ako ne volite njoke zamijenite ih kuhanim krumpirom.

Sastojci:

500g mljevene junetine

1žlica maslaca

3 žlice maslinovog ulja

1 veliki luk

5 češnjeva češnjaka

3 lista lovora

2 grančice timijana

na vrh noža ljute paprike

1žlica /ravna dimljene paprike

1 puna žlica koncentrata rajčice

2 mrkve

250g njoka/domaći ili kupovni

1,3 l temeljca/pileći ili povrtni

2 ravne žlice brašna


Priprema:

Zagrijete dvije žlice ulja u loncu debljeg dna pa na njemu prepržite meso, začinite ga solju i paprom, pazite da tokom pečenja razdvojite meso da ne bude grudica, preprženo meso izvadite šupljikavom žlicom na toplo mjesto.

Dodati maslac i ostatak masnoće pustiti da se zagrije, dodati na sitno nasjeckani luk, prijati pet minuta miješajući da se dobro uprži.Dodati češnjak i mrkvu narezanu na kockice, obje vrste paprike i brašno, promiješati da se malo sve spoji, podliti temeljcem, nastaviti miješati da se sve poveže i razbiju eventualne grudice.

Vratiti meso u lonac, dodati ostale začine i koncentrat rajčice.Pustiti da sve prokuha pa odklopljeno kuhati oko pola sata.
Nakon pola sata dodati njoke , pustiti da se njoki kuhanju dok ne omekšaju, pet minuta prije kraja dodati grašak.
Servirati toplo.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname