ponedjeljak, 28. rujna 2020.

Lisnati punjeni baguette



Još jedan malo bogačeni recept sa coolke BaguetteTourbillon/ kliknite na lik/ ovaj puta uz dodatak pljesnivog sira i sirnog namaza.Mekan, fin i jednostavno neodoljiv.
Sastojci:
550g brašna/manje više po potrebi/
1 žlica suhog kvasca
1žlica šećera
100ml ulja
400ml mlijeka
1 žlica maslaca sobne temerature
1žličica soli

Ostalo
100g maslaca/otopljen
100g gorgonzole
2žlice ribanog parmezana
100g sirnog namaza
1žumanjak
sezam

Priprema:
U posudu za miješanje dodate toplo mlijeko, kvasac i šećer, promiješati ostaviti stajati par minuta.Dodati sve ostale sastojke , zamiješati mikserom/nastavci za tijesta/ dok tijesto ne bude glatko.Brašno dodati potepeno.Gotovo tijesto podjeliti na 4 dijela.
Svako dio razvaljati na veličinu 25x25.Premazati otopjenim maslacem.Prebaciti jednu stranu pa drugu stranu, dok se ne spoje kao dolje na slici.Zarolati u rolicu.
Ponavljati postupak dok ne potrošite tijesto,Spojiti spojeve tijesta kao na slici.

Rolice pokrijte da odstoje nekih pola sata na toplom mjestu.Za to vrijeme izmiješate sirni namaz, parmezan i gorgonzolu u glatku smjesu ako je pretvdo dodati malo kiselog vrhnja ne puno.





Uzmite opet rolicu i opert je razvaljajte na istu veličinu25x25.Premažete pripremljenim premazom/četvrtinom/zarolate u roladu,, krajeve i spoj dobro stisnete.Stavite na lim na koji ste prije toga stavili papair za pečenje.Ponvljate postupak dok sve rolice ne nadjenete.


Pokrijete male štruce čistom krpom ostavite stajati na toplom mjestu 40-60min.Premažete žumanjkom, pospite sezamom i oštrim nožem svaki zarežete skoro do pola, kao na slici.


Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20 min
 

Comments system

Disqus Shortname