nedjelja, 14. veljače 2021.

Trokut krafne





Predobre krafne, kome god sam dala recept bilo je uspješno pa da zapišem i ovdje, sviđa mi se ovaj oblik jer nema ni komadića za baciti od tijesta, a brze su i jednostavne u izradi.Ako ste ljubitelji ludih oblika tijesta moja su preporuka ove krafne sa skutom koje su odavno i ovdje i na coolinarici/LINK/.

Sastojci:/16 kom

250g krumpira

300g brašna

50g maslaca

1/2 žličice soli

1 instant kvasac/kesica/

50g šećera

50ml mlijeka

žlice vanilija šećera

1žlica ruma

korica limuna i naranče/ja sam korstila klementinu/

1žumanjak

1cijelo jaje

Nadjev:

đem, nuttela, i sl. po ukus ja sam stavila domaći od višnje

Priprema:

Ogulite , narežite na kockice krumpir , skuhajte ga sa malo soli.Propasirati krumpir, dodati maslac, mlijeko, miješati da se maslac rastopi pa dodati  jaje i žumanjak, koricu limuna i naranče, obje vrste šećera, rum i kvasac, promiješati opet da se poveže.Dodati cijelu količinu brašna pomiješanog sa soli.Miješati nastavcima za tijesto dok ne dobijete glatko tijesto po potrebi dodati još malo brašna.

P


Ostaviti tijesto dobro pokriveno dok ne udvostruči volumen, nekih 1,5h.

Prebaciti tijesto na pobrašnjenu radnu plohu, razvaljati na veličinu 35x25 cm.


 Narežite na kocke 8x8 otprilike.

U sredinu stavite žličicu nadjeva.Dobro stisnite krajeve.
Pokrijete gotove trokute sa čistom krpom.Ostavite stajati 20 min.

Ispecite ih kao i klasične krafne na ulju, na srednjoj vatri, dok ne dobiju finu zlatnu boju.


 Prospite šećerom u prahu.






Comments system

Disqus Shortname