četvrtak, 22. ožujka 2018.

Swirl kuglof/kuglof od cimet rolica

Prefine cimet rolice sa lješnjacima u kalupu od kuglofa, pravi tradicijonalni kuglof od dizanog tijesta.Slatki, mekani, sočni, isprobajte!

Sastojci:

450 g glatkog brašna

155ml mlakog mlijeka

1pecivni prašak

1/2žličice soli

4 žlice šećera

5 žlica ulja

1 jaje/L

1 instant kvasac

Nadjev:

100g preprženi nasjeckanih ili krupnije mljevenih lješnjaka

1žličica cimeta

80g smeđeg šećera

80g maslaca


Priprema:


Tijesto:
u zdjelu prosijate brašno, dodate šećer, intsant  kvasac i sol, pomiješate pa dodate jaje, ulje i mlako mlijeko, zamijesite glatko mekano tijesto koje se ne lijepi po potrebi dodati još malo brašno.Vratiti tijesto u zdjelu koju ste lagano po brašnili, pokriti prozirnom folijom i staviti na toplo mjesto nekih 45 min.

Nadošlo tijesto izručiti na radnu plohu na koju ste stavili malo brašna.Razvaljati na prst debljine/možda malo tanje/ u pravokutnik.Naribati po tijestu maslac.Posuti ravnomjerno smeđim šećerom, cimetom i nasjeckanim lješnjacima, sve pritisnuti lagano dlanovima da se poveže.

Zarolati u roladu.Podijeliti roladu na 4 dijela.Od svakog dijela  razrezati 6-7 dijelova.
Kalup za kuglof zamastiti u njega ubaciti mjestimično krugove tijesta, pokriti prozirnom folijom, ostaviti još pola sata stajati na toplom mjestu.

Zagrijati pećnici na 180C.Kuglof peći nekih 30 min , provjeriti ražnjićem da li je pečen.Ostaviti da se ohladi u kalupu a potom izvaditi na tanjur.

Comments system

Disqus Shortname