subota, 8. listopada 2016.

Brie salata

Sir brie je mekani sir sa bijelom pljesni .Ovo je brie iz Lidla nije prve kvalitete ali je za ovo jelo sasvim dostatan osim  brie jako je fino i camembert sirom/on se obično prodaje mali okrugao u drvenim posudica ma/.Ova je salata bila apsolutni hit na jednom domjenku zato je nemojte propustiti isprobati.Salata je uz izmjene sa stranica #Lecker#.

Sastojci:

1 mali crveni luk

1žličica soka od limuna

150g brie/camembera

3 šnite kruha/cjelovitog brašna

Preljev:

1žličica dijon senfa

1žličica šećera

5 žlica miješanog maslinovog ulja/ne djevičansko

1žlica kapara

2žlica jabučnog octa

1/2žličice suhog majorana/mažurana/3 grančice svježeg/lišće


Priprema:

Izaberite lijepi tanjur za serviranje /sve ide više u tek kad je lijepo sevirano.U zdjelicu naribate na tanko luk //možete ga i narezati na tanko ako ste spretni//lagano ga posolite i pokapate sa malo limuna ,promiješate i ostavite stajati //ako bas volite hrskavu teksturu luka i nemorate se nakon toga družiti slobodno ga ostavite bez mariniranja.
Na tanjur stavite narezani na tanke fete sir ,servirate ga u krug.U sredini /ako ste izabrali taj način/stavite luk .
Izradite mikserom sve sastojke za umak .
Prelijete preko salate .Ostavite prije serviranja samo par minuta d ase sve malo prožme.
Narežite kruh/koji ste prije toga tostirali/ na kockice .Prospite ih po salati .
Servirati kao predjelo ,mezu ili prilog.

Girelle sa marmeladom

Vikend bez kolača ,ne možeeeee .Fini prhki kolač sa marmeladom ,jednostavan uz popodnevni čaj ili kavicu a gotov u trenu ..Ovo prhko tijesto je odlično ne zahtjeva dodatno hlađenje i sve je brzo gotovo što je za poje poimanje kolača i slatkiša više nego dovoljno.Ovaj put doista fini kolačići za popodnevnu dokolicu .

Sastojci:

Tijesto:

400g glatkog brašna

prstohvat soli

1/2 žličice

2 jaja

150-17o ml mlijeka

120g šećera

50g maslaca sobne temperature

Nadjev:

3-4žlice marmelade od gorke naranče/po ukusu


Priprema:

U zdjelu stavite prosijamo brašno dodate pecivni prašak ,sol,promiješate da se sve poveže ,dodate mokre sastojke ,lagano izgrađeno jaje i maslac .zajedno povežete u tijesto.
Razvaljajte tijesto na tanko ,premažete marmeladom /ako vam je marmelada puno kruta lagano je otopite na vatri /ako radite  na takav naćin ostavite je  par minuta na tijestu da se malo ohladi a potom zarolajte u rolu/štrucu..
Zagrijete pećnicu na  200C.
Narežete rolu na 1 cm debele fete .Posložite ih na protvan na koji ste prije toga stavili papir za pečenje .Premažete rolice mlijekom prospite sa malo šećera i pecite u zagrijanoj pećnici nekih 10-15 min.

Servirate ih popodne uz kavicu.


Comments system

Disqus Shortname