petak, 1. rujna 2017.

Pohane prstić tikvice

Ovo je jelo samo za one koji vole jako hrskavo i pohano.Uživajte!!!

Sastojci:/4 osobe

4 manje tikvice

sol,papar

panada:

2-3 žlice brašna

1 jaje

sol,papar

mlijeko /po potrebi

1 jaje

oko 100g krušnih mrvica

ulje za prženje/opcionalno


Priprema:

Narežite tikvice prvo na pola a potom svaku polovicu na tanke trake.

Neka budu što tanje jer u tom slučaju će tikvici biti hruskavije.Možete ih lagano posoliti i popariti.
Napravite paštelu/panadu:pomiješate sve sastojke :u zdjelu stavite brašno, sol, papar pa dodate toliko mlijeka koliko je potrebno da dobijete gustu smjesu /malo gušću nego za palačinke/.
Zagrijete tavu sa malo ulja .Tikvice umočimo prvo u ulje a potom u mrvice pržimo sa obje strane dok ne dobiju finu zlatnu boju i postanu hrskave.
Uživajte uz sir , finu salatu od rajčice ili kuhano povrće po želji.





Comments system

Disqus Shortname