utorak, 19. travnja 2016.

Calzone "Carbonara"


1 pizza

Tijesto:

200g brašna/glatko

100-150ml tople vode

prstohvat šećera

1žličica kvasca 

sol

2 žlice maslinovo ulja


Nadjev:


1 mali luk

60g ribane mozzarelle

2 žlice kiselog vrhnja

50g dimljene šunke

1žutanjak

1/2žličice origana

1žličica nasjeckanog peršina

sol,papar 

1žlica Maslinovo ulje


Priprema:
U zdjelu stavite vodu dodate prstohvat šećera i kvasac ,promiješate rukom ,ostavite minutu da odstoji.Dodate brašno ,ulje i sol,pa zamijesajte tijesto .Pustite da odstoji posla sata na toplom.

Za to vrijeme napravite nadjev:nasjeckajte luk pa ga prodinstajte na maslinovom ulju da se lagano preprzi.dodate nasjeckan šunkupa nastavite kratko pržiti.Maknite nadjev u zdjelu pa pustite da se kratko ohladi pa  dodate ostale sastojke/mozazrellu,žumanjak,origano ,sol i papar.

Razvaljate tijesto u krug .Na polivinu kruga stavite kiselo vrhnje koje ste lagano posolili i poparili ,dodate poviše nadjev ,rasporedite .Ostatak tijesto narezite .Preklopite dobro stisnite tijesto.

Zagrijete pećnicu na 2220C.Pecite pizzu nekih 15 min.ili dok se fino ne zarumeni i počme micati po protvanu.
Gotovu pizzu premažete maslinovim uljem i prospite na sjeckanim peršinom.

Madi luk u vineigrette umaku

4 osobe

Sastojci:

6-8 komada mladog luka

4 žlice maslinovog ulja

1 žlica crvenog vinskog octa

1 žličica dijon senfa

so i svježe mljeveni papar


Priprema:

Ocistite mladi luk ,odkinite višak lišća na krajevima.Zagrijete slanu vodu do ključavosti ,pripremite sa strane posudu sa hladnom vodom.Kratko blanširajte mladi luk u vrućoj vodi /5min/izvadite ga i odmah stavite u hladnu vodu da se prestane kuhati i lagano rashladi.
Napravite preljev:U posudu stavite sve sastojke uza vinaigrette izradite metlicom do emulzije isprobajte zacinjenost emulzije pa dodajte sol i papar.
Ocijedite luk na kuhinjskom papiru ,premjestite ga u posudu za serviranje prelijte preljevom ostavite u frižideru 2h da se sve oveže i rashladi.
Idealni prilog uz roštilj.

Comments system

Disqus Shortname