srijeda, 14. prosinca 2016.

Jamiev krumpir iz folije

Fini pečeni krumpir iz folije ,nadjeven slanim inćunima ili dimljenim mesom odličan je prilog ili cjeloviti ručak uz salatu .Uživajte u ovom jelu koji vam čak može poslužiti u dane posta.

Sastojci:/4 osobe


4 srednja krumpira/kuhana u kori

Premaz:

4žlice maslaca

sol,papar

2 češanja češnjaka

1žlica ravna timijana/origana

4slana očišćena inćuna ili dimljeno meso/tanke fete pancete

100g naribanog sira


Kiselo vrhnje/opcionalno

Priprema:

Skuhate krumpir pa ga ogulite od kore.Narežite komade folije na veličinu u koju možete zamotati krumpir .Krumpir stavite u foliju pa oštrim nožem narežite na fete pazite da ne idete do kraja krumpir bi morao biti narezane a ne izrezane na komade.Odložite dok napravite nadjev:
U zdjelu stavite naribani/protisnuli češnjak,timijan malo soli i papra i po želji ili inćune ili narezanu pancetu .povežite sve u smjesu .
Smjesu podijelite na četiri dijela .premažete utor svakog krumpira smjeso .Zatvorite krumpir u foliju .Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/40min .otvorite foliju ,pospsite lagano sirom ,pa pustite da se krumpir još kratko zapeče i sir otopi.


Servirati kao samostalan obrok uz kiselo vrhnje i salatu ili kao prilog.





Comments system

Disqus Shortname