srijeda, 18. svibnja 2016.

Šarena pita od piletine i tikvica



4 osobe


Sastojci:

500g piletine/fileti karabatka i prsa/

1srednja tikvica

1 veća mrkva

1 rajčica

80g sira na fete/šnite

200g kiselog vrhnja/20%/za premaz i preljev

1 žlica senfa

1 manji luk

2 jaja/L/

sol,papar

1žličica timijana 

1 naribani češanj češnjaka

1/2žličice đumbira

prstohvat ljute papričice

Priprema:


Narežete tikvicu i mrkvu na tanke trakice/to će te najbolje i najbrže napraviti spravicom za guljenje krumpira/.Piletinu narežite i rastanjite da bude otprilike iste debljine ,rastanjite je dodatno preko prozirne folije batićem za meso .Posolite je i poparite te prerežete na trakice ,pazite da su vam trakice piletine  debele otprilike kao i trakice tikvice/estetike radi/.Premažete filete kiselim vrhnje/otprilike 2 žlice/.Sir narežite na trakice/po pola/.
Počnite slagati:
U okruglu zdjelu/koju ste prije sasvim malo nauljili/ za pite /oko 26cm promjera/slažite pileće trakice zajedno sa trakicama tikvica,sira  i mrkve ,radite to naizmjenicno tako da dobijete fine boje,nemojte previše zbijati.Namazana piletina će se lako lijepiti za povrće i sir ,tako da doista nije nekakav problem.Narežite luk i rajčicu na tanke fete pa ih mjestimično nabodete u pitu .


Za preljev:povežite zajedno kiselo vrhnje ,sol,papar,đumbir,češnjak ,ljute papričice  ,senf i jaja .Prelijete preko pite malo zagladite žlicom da se ravnomjerno rasporedi.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/40-50 min.

Comments system

Disqus Shortname