petak, 15. travnja 2016.

Toskanske zapečene šparoge


4 osobe

Sastojci:

500g svježih zelenih šparoga

2žlice maslaca

2 rajčice manja

2 nasjeckana mlada luka

2 žlice nasjeckanog lisnatoga celera

1/2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka

1/2žlice nasjeckanog timijana

3žlice ribanog tvrdog sira/tipa parmezan

sol,papar

Postupak/priprema:

Zagrijati pecnicu na 180C
Otopiti maslac .Oprati šparoge .Otopljeni maslac sa žicom maslinovog ulja stavite u protvan za pečenje ,posložite šparoge u jednom sloju ,posolite ih i poparite pa okrenite malo kroz masnoću.Po šparogama prospite bosiljak,timijan ,nasjeckani celer i luk.Na vrh stavite narezane rajčice sve obilato prospite parmezanom.
Stavite peći nekih pola sata dok šparoge ne omekšaju i sve se fino zapeče.
Servirate kao samostalno jelo ili uz nekakvo meso.

Blog :Keeper

Comments system

Disqus Shortname