srijeda, 20. travnja 2016.

"Guruli" gruzijska piletina

4 osobe

Sastojci:


1 kg piletine/dijelovi po želji

1 glavica luka

1,5žlica octa/svijetli vinski ili jabučni

1 šaka oraha

1,5 žlica  maslaca+ mlaz maslinovog ulja

1žliučica kumina

1/2žličice đumbira

1žličica crvene mljeven paprike

1žličica timijana

1žlica nasjeckanog peršina

prstohvat cimeta

2,5 dl-3 dl vode

Priprema:

Operite i osušite dijelove piletine po ukusu.Posolite je i popaprite krupno mljevenim paprom.
U loncu debljeg dna zagijte/otopite maslac sa mlazom ulja pa na njemu prepržite piletinu sa obje strane da dobije finu boje i da se kožica prepeče.Odložite na toplom mjestu dok sve ne prepržite.
U lonac dodate luk ,kratko ga prepržite.U mužaru stavite orahe smrvite ih lagano /nemojte ih mljeti mikserom jer će u tom slučaju izaći ulje iz oraha pa će umak postati suh i mrvičast.Dodate sve ostale začine ,sve izradite lagano avanom pa na kraju dodate ocat ,promjesajte pastelu.
Stavite je u lonac ,vratite piletinu pa podlije vodom ,nastavite na srednjoj vatri kuhati jos pola sata.Dosolite i popaprite po ukusu.

Servirate toplo uz salatu i priloge od povrća i krumpira po želji.

Comments system

Disqus Shortname