srijeda, 5. srpnja 2017.

Hizli salata


Divna krumpir salata sa prerženim slanutkom i gljivama, milina od ručka ,još ako koristite kuhani slanutak gotova u tren.

Sastojci:

400g slanutka/manja konzerva ili pola količine suhog

3 krumpira

1 mrkva/veća ili dvije manje

250g gljiva/šampinjoni

2žlice maslinovog ulja

1 češanj češnjaka

1 mladi luk

1/2 žličice timijana/origano

sol,papar

maslinovo ulje

sok od limuna

1žlica nasjeckanog peršina


Priprema:

Skuhati slanutak sa lovorovim uljem ili ocijediti konzervu.Zagrijati maslinovo/1-2žlice/ ulje u tavi dodati slanutak sitno nasjeckani češnjak i malo timijana pa dinstati, posoliti i popariti pustiti  da se slanutak lagano prepeče sa svih strana.Odložiti da se ohladi.U istoj tavi prepržiti gljive uz dodatak soli, papra i malo origana ili timijana, da puste vode i lagano se zarumene. Izvaditi na slanutak. 

Skuhate oguljeni nasjeckani krumpir i mrkvu  na kocke u slanoj vodi, ocijedite.Pomiješate sa sa slanutkom i gljivama pa začinite sa solju paprom , uljem limunovim sokom .
Pustite da se sve malo ohladi i da krumpir upije začine, pa dodate sitno nasjeckani mladi luk.

Servirati kao prilog .

Comments system

Disqus Shortname