utorak, 17. svibnja 2016.

Fetaki peciva




4 osobe 

Grčka kuhinja

Sastojci:


Tijesto:

100g feta sira

300g brašna 

1 žlica šećera

5g instant kvasca

1/2žličice soli 

150ml tople vode

2 žlice maslinovog ulja

Premaz:

4 žlice maslinovog ulja


Premaz:

Napravite tijesto .u zdjelu razmrvite na sitno feta sir.U drugu posudu dodate prosijano brašno sa solju pa dobro promiješate .U sredinu napravite udubljenje pa dodate vodu ,kvasac i šećer ,ostavite stajati par minuta da se kvasac aktivira .Dodate maslinovo ulje ,miješate da se poveže sve u glatko tijesto po potrebi dodate još malo brašna/to ovisi o količini vode u feta siru/.Pustite da se tijesto diže pola sata .Nakon toga ga podijelite na dva dijela ,razvaljajte tanko na dimenzije otprilike 50x40cm.Premažete sa dvije žlice maslinovog ulja/rasporedite fino rukom da cijelo tijesto bude premazano.






Zarolajte tijesto po dužoj strani ,usko.Tijesto prvo izrežete na pola ,potom svaki dio poprečno a onda onda opet na pola ,tako da dobijete 8 kom.


Komadiće tijesta prije motanja malo rastegnite a onda omotate kao ružicu ,zadnji kraj možete podviti ispod.

Ostavite stajati zarolano tijesto 10 min.na protvanu .Pecite u zagrijanoj pećnici na 190C/30min

Comments system

Disqus Shortname