petak, 22. lipnja 2018.

Club salata od leće i jabuke/lentil and apple salad


Volim salate sa grahoricama a leća mi je posebno draga u toj kombinaciji.Jako fina salata, koja će vas oduševiti,uživajte!!U nastavku sam napisala par caka za kuhanje leće ako ne želite koristiti onu iz konzerve.


Sastojci:

1 manja konzerva smeđe leće

120g feta sira

12 kom rotkvica

sol,papar

1 zelena jabuka

1žlica sitno nasjeckanog peršina

3-4 kom mladog luka/manji crveni luk

1žličica nasjeckane svježe mente

2žlice maslinovog ulja

1žlica sojinog /biljnog/običnog ulja

2 žlice jabučnog octa

na vrh noža šećer


Priprema:

Kratka napomena za leću ako će te je kuhati. leću namočiti desetak minuta sa prstohvatom sode bikarbone a potom je staviti kuhati, za finu aromu leću možete kuhati u temeljcu, računajte da je leća poput riže i da dvostruko poveća obujam zato stavite dovoljno vode da se može skuhati.Kuhate leću nekih pola sata, najbolji vam je isprobati, leća mora mora biti kuhana ali ne prekuhana u tom slučaju gubi oblik a sav škrob izađe i stvara neugodan i sluzav osjećaj kod jela pogotovo salate.

Napravite salatu, ako ste kuhali leću ocijedite je i ohladite ako ste previše skuhali višak ostavite u vodi u frižider i koristite po želji.
Stavite leću u zdjelu dodati  nasjeckanu jabuku, nasjeckanu feta sir, mladi luk i rotkvice narezane na šnite.Promiješate povrće sa lećom i sirom.U zdjelici s a strane izmiješate obje vrste ulja, sol,papar, šećer metvicu i peršin u smjesu.Prelite preko leće, promiješate po potrebi doradite solju i paprom i začinima.
Ohladite salatu prije korištenja.

Schupfnudeln iz tave sa fažoletima

Njami prilog ili čak cjelovito jelo po želji.Nudle imate sada već svugdje kupiti, ako želite možete ih zamijeniti njokima.

Sastojci:

350g schupfnudli / njoke

100g tanko narezane pancete

250g gljiva/šampinjoni

1 srednji luk

200g fažoleta

sol,papar

1žličica listića timijana

1žlica maslaca + mlaz ulja

par listova svježeg bosiljka


Priprema:

U lonac stavite slanu vodu da se zagrije .Očistite i operite fažolete narežite ih na komade.Nasjeckate luk i šampinjone.
U ključavoj slanoj vodi skuhate 10-min fažolete, izvadite ih vani i stavite odmah u hladnu vodu da sačuvate boje i da se prestanu kuhati.Odložite sa strane dok ne dovršite ostalo.

Tavu stavite maslac i pancetu/ako koristite/pustite da zazlati pa dodate nudle, pržite ih miješajući dok me postanu zlatne boje.Dodati luk i šampinjon, nastavite pržiti dok luk ne uvene i šampinjon ne ispuste tekućinu.Posolite i poparite po ukusu.Na kraju dodate fažolete pržite kratko da se zagriju.
Servirati toplo posuto svježim listovima bosiljka.

Comments system

Disqus Shortname