petak, 22. lipnja 2018.

Schupfnudeln iz tave sa fažoletima

Njami prilog ili čak cjelovito jelo po želji.Nudle imate sada već svugdje kupiti, ako želite možete ih zamijeniti njokima.

Sastojci:

350g schupfnudli / njoke

100g tanko narezane pancete

250g gljiva/šampinjoni

1 srednji luk

200g fažoleta

sol,papar

1žličica listića timijana

1žlica maslaca + mlaz ulja

par listova svježeg bosiljka


Priprema:

U lonac stavite slanu vodu da se zagrije .Očistite i operite fažolete narežite ih na komade.Nasjeckate luk i šampinjone.
U ključavoj slanoj vodi skuhate 10-min fažolete, izvadite ih vani i stavite odmah u hladnu vodu da sačuvate boje i da se prestanu kuhati.Odložite sa strane dok ne dovršite ostalo.

Tavu stavite maslac i pancetu/ako koristite/pustite da zazlati pa dodate nudle, pržite ih miješajući dok me postanu zlatne boje.Dodati luk i šampinjon, nastavite pržiti dok luk ne uvene i šampinjon ne ispuste tekućinu.Posolite i poparite po ukusu.Na kraju dodate fažolete pržite kratko da se zagriju.
Servirati toplo posuto svježim listovima bosiljka.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname