petak, 1. srpnja 2016.

Mesna rolada "Ruski rulet"

Divna ruska rolada od sitno nasjeckanih pilećih prsa nadjeva palačinkama .Jako fina i lagana rolada jednostavna u pripremi i interesantna izgledom ,možete služiti kao glavno jelo/toplo/uz salatu i umak od pečenja ili  narezano na tanko  kao narezak /ohlađeno/uz fine hladne salatice.

Sastojci:

700g pilećih prsa sa kožom

Palačinke:


1 jaje

3 ravne žlice brašna

3 žlice mlijeka

sol,papar

Nadjev:

200g gljiva/šampinjon

1 manji luk

1 češanj češnjaka

sol,papar

1žličica maslac

1žličica nasjeckanog peršina

1/2žličice timijana/majčina dušica

Ostalo:

Ulje za pečenje palačinki/opcionalno/

1 žličica maslaca +mlaz ulja za prepeći roladu

1žlica suncokretovog ulja/obično

Priprema:

Pripremite meso:operite i osušite pileća prsa.Ogulite im kožu /pažljivo/kožu ostavite sa strane.Meso odvojite na dasku ,narežite na komade pa onda nastavite rezati oštrim nožem sve dok se meso ne usitni gotovo sitno .Meso posolite ,poparite .Kožu rašite pa po njoj rasporedite meso.



Napravite nadjev: operite i sitno nasjeckajte gljive ,češnjak i luk.Zagrijete žličicu maslaca u tavi pa na njemu izdinstate luk nakon par minuta dodate češnjak nastavite pržiti dok luk ne uvene do kraja ,dodate gljive pustite da se gljive dinstaju dok ne ispuste svu vode,maknete sa strane ,dodate sitno nasjeckan peršin i timijan.Ispasirate sve štapnim mikserom u paštetu .Provjerite slanost po potrebi dodatno posolite i poparite.Odložite da se malo ohladi .
Napravite smjesu za palačinke ona naravno mora biti malo gušća a palačinke malo deblje.Ispecite ih u tavi.Palačinke bogato nadjenete nadjevom,zarolajte ih.Na jedan kraj složite palačinke na meso.
Zarolajte roladu ,stisnite je dobro .Zavežite roladu kuhinjskim koncem.U tavi zagrijete maslac +mlaz ulja pa prepecite roladu sa svake strane da uhvati boju .Odložite je u zdjelu za pečenje ,prelijete masnoćom od pečenja i običnim uljem.Pečemo u zagrijanoj pećnici na 180C/40min.

Rimski kotlet


Jedno divno vjenčanje u Rimu ,krasna večerica i ovaj predivni nadjeveni kotlet.Fino mekano meso pečeno u pećnici sa maslacem .

Sastojci:

4 kotleta sa kosti/svinjetina ili teletina/deblje rezani

125 g fine mozzarelle

1 veća rajčica 

10-tak listova svježeg bosiljka

sol,papar

3 žlice krušnih mrvica 

2 jaja

2 žlice brašna

sol,papar

1žlica maslaca

1žlica maslinovog ulja

grančica ružmarina

2 češnja češnjaka u kori

Priprema:

Očistite kotlete od viška masnoće i od hrskave/ako je nađete na krajevima ,najčešće je to kod teletine/formirate kotlet.
Zarežite ga po pola ,na krajevima lagano prerežete opnu da vam se ne bi deformirali tokom pečenja .Batićem za meso lagano rastanjite svaki dio kotleta ,pazit da ne razbijete strukturu mesa jer će u tom slučaju iscuriti sir iz mesa.
Meso posolite i popaprite svježe mljevenim paprom.Nadjenete šnitom mozzarelle,rajčicom i par listova bosiljka.Preklopite ,te ispanirajte šnicle.

Stavite šnicle na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje /zagrijete pećnicu na 190C.
Između šnicli stavite 1žlicu maslinovog ulja,češnjak/samo ga pritisnite nožem netrebate ga gulitit/ ,ružmarin i kockicu maslaca .
Pecite nekih 40min/povremeno okrečite šnicle da uhvate lijepu boju i da se ispeku .

Servirate toplo uz salatu i krumpir.



Comments system

Disqus Shortname