ponedjeljak, 10. listopada 2016.

Sicilijanski involtini

Divni zamotuljci od suhog grožđa ,mrvica i začina uživati će te uz slatko-slanim okusima mediterana .Ovi zamotuljci se rade od teleće šnicle ili kao u ovom slučaju mekanog junećeg buta ,izbor je vaš Ako nemate pinjole zamijenite ih oguljenim listićima badema .


Sastojci:/4 osobe


700g teleće ili juneće šnicle

15 lista lovora

1 srednji crveni luk

Nadjev:

50 g pinjola/listići badema

50g-70g suhog grožđa

3-4 žlice maslinovog ulja

150g grana padano

150g krušnih mrvica

sol,svježe mljeveni papar


Priprema:

Grožđice namočite u vrućoj vodi /pustite desetak minuta da nabubre a potom ih ocijedite/.Naribate očišćeni luk .U tavu stavite ulje pa ga zagrijete dodate luk pa pirjate dok ne uvene i dok ne izađe višak tekućine.U zdjelici sa strane stavite sir ,mrvice suho grožđe i pinjole ,promiješate dobro .U tavu dodate još malo maslinovog ulja pa dodate pripremljen mješavinu s mrvicama .Miješate pržeći sve skupa par minuta da se mrvice lagano prepže i sve zajedno spoji.Odmaknite sa strane pustite da se lagano ohladi ,isprobate ,posolite i popaprite po ukusu.
Pripremite meso ,očistite ga od vanjskih žilica ,lagano potucate batićem za meso ,posolite i popaprite /ako koristite mekanu junetine koja ima velike šnicle njih će te morati rezati prije stavljanja na ražnjiće ,za teletinu radite pojedinačne zamotuljke/
Premažete dobivenom smjesom meso .Narežete i zamotate u rolice .Svaku rolicu stavite na ražnjić/pazite da to radite na spoju/između stavite list lovora /možete i malo luka/.Nanižite po tri zamotuljka na jedan ražnjić i to računajte da je za jednu osobu.
Pecite involtine na grill-tavi ili teflon tavi /po želi možete dodati maslinovog ulja tokom pečenja/pecite ih po 3 min. sa svake strane ,nemojte ih bockati vilicom cesto okretati pustite da se fino zapeče sa svake strane a onda ih okrenite .
Servirate uz finu salatu.


Comments system

Disqus Shortname