četvrtak, 8. rujna 2016.

Rebrasti patliđžan sa šunkom

Ako volite patlidžan divan recept poznatog grčkog šefa Peskias Cristoforosa .Neobično nadjeven patliđžan  zapečeni sa paprikama i sirom .Jelo možete servirati kao toplo predjelo uz jogurt ili prilog ribi ili mesu.

Sastojci:/2 osobe

1 patlidžan/veličina po apetitu

4 šnite fine šunke ili dimljene puretine

1 srednja rog paprika

1 češanj češnjaka

1/2žličice majčine dušice/origano

1mali luk

1/2žličice mente

1 žlica maslinovog ulja

1 češanj češnjaka

50 g ribanog sira /može i tvrdi/pikantniji

sol,papar


Priprema:

Operite patlidžan pa ga nabodete na više mjesta vilicom.Prepolovite ga pospete sa malo soli i ostavite stajat par minuta obrišete kuhinjskim papirom da upijete višak vlage ,premažete sa malom šnitom limuna.
Patliđan narežete na tanke trake uzdužne pazeći da ne probijete kožu .Narežete šunku na tanke trake pa stavite u svaki utor uzdužno šunku .
Stavite patlidžan u zdjelu za pečenje /bilo bi dobro prije staviti i papir da se zapeče sok koji će se cijediti iz povrća.Odložite do korištenja.

U tavi ili woku zagrijete ulje .Nasjeckajte papriku na kockice a luk i češnjak na  sitno.Na ulje dodate prvo češnjak  i luk i pirjate dok ne postane staklasti pa dodate papriku nastave peći/pirjati toliko dugo dok paprika malo ne omekša i sve poveže ,začinite začinima ,posolite i popaprite .Stavite nadjev od paprike na patlidžan stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200C/40min ili dok se patliđan ne ispeče/možete provjeriti čačkalicom.Kratko prije kraja stavite naribani sir.



Comments system

Disqus Shortname