utorak, 21. studenoga 2017.

Mini moline

Mi nismo baš ljubitelji slatkih peciva, zato možete pretpostavti da su ova divna peciva bila za jedan dječji party, stajala su stidljivo u kutu dok nisu otkrivena a onda su vrlo brzo brzo nestala.Divna slatka peciva sa čokoladom ili grožđicama, nadjevena kremom od vanilije, mekana i mirisna, nema ljepše.Uživajte!!

Sastojci:

200g oštrog brašna

300g glatkog brašna

170ml mlijeka/toplog/

110ml vode/tople/

120g šećera

1 vanilija šećer

na vrh noža soli

1 instant kvasac

na vrh noža soli

1 žumanjka

Krema od vanilije:

1 vanilija šećer

20g šećera

1 žumanjak

150ml mlijeka

20g glatkog brašna

Ostalo:

50-60g kapljica čokolade ili grožđice


Priprema:

Posijete obje vrste brašna u jednu zdjelu. U drugu zdjelu stavite toplo mlijeko, dodate malo šećera i kvasac, izmiješate pokrijte prozirnom folijom ostavite stajati 10-15 min.Dodati mlaku vodu, sve ostale sastojke za tijesto, izmiješati da se poveže.Lagano po brašniti radnu plohu staviti tijesto miješati desetak minuta da istisnete sav zrak i da tijesto postane glatko i gusto.
Vratiti tijesto u zdjelu, pokriti prozirnom folijom/ako nemate prozirnu foliju prekrijete sve običnom kesicom iz dućana, vrlo je važno da tijesto ne dođe u dk se diže u dodir sa zrakom onda napravi kori i sporije se ili se gotovo prestane dizati/ostaviti stajati 45-1h vremena ili dok se tijesto ne udupla/u ovisnosti o toplini stana to može biti i puno prije/.


Za to vrijeme napraviti kremu od vanilije.U lončić na vatru staviti polovicu količine mlijeka da prokuha zajedno sa šećerom/obje vrste/ u zdjelici sa strane staviti ostatak mlijeka, žumanjak i brašno pa lagano izraditi da se poveže bez grudica pa preliti u lončić na vatri miješajući, nastaviti miješati dok se smjesa ne zgusne i skuha.Maknete sa vatre, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi.

Nadošlo tijesto razvaljati na veličinu 30x40 cm , na gornju polovicu razmazati kremu, posuti čokoladnim suzama, preklopiti.Narezati trakice oko 1 cm debljine, možete čak i tanje ili deblje ovisno koliko velike želite moline.

Svako rolicu prvo za rotirate oko sebe a potom u krug.Stavite ih na papir za pečenje.Prije pečenja ih možete premazati umučenim žumanjkom.
Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 175C/20-25 min ili dokle n dobiju finu zlatnu boju.Po želji ih možete posuti šećerom u prahu.

Pustite da se ohlade prije serviranja.

4 komentara:

  1. izgledaju krasno, i naziv Mucika mi se jako sviđa. pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. HVALA ZA RECEPT. JA SAM SAMO MORALA MALO JOŠ DODATI BRAŠNA. MOGU SE I PODGREJATI U MICRO RERNI.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O hvala puno na isprobavanju, baš sam sretnada je bilo dobro, ideja odlicna sa mikrovalnom,puno pozdrava saljem:-)

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname