subota, 5. kolovoza 2017.

Paprike sa roštilja nadjevene sirom


Prefine paprike, pečene na roštilju nadjevene riccotom/skutom , mozzarellom,češnjakom i origanom, vrlo mirisno jelo , bogato ako će te kao samostalno jelo ili prilog mesu sa roštilja.

Sastojci:


4 velike rog paprike

3-4žlice maslinovog ulja

200g mozzarelle

100g riccotte

1žličica origana

2 češanja češnjaka

6-8 crnih maslina

sol,papar

Priprema:

Operite i prepolovite paprike, izvadite im sjemenke/otkinite ih.Zakuhate slanu vodu pa uronite paprike na pet minuta da se kuhaju.
Izvadite ih vani , ocijedite i pustite da se malo ohlade.Premažete paprike izvana i iznutra maslinovim uljem,posolite .
Naribate mozzarellu ili je narežete na kockice dodate izmrvljenu ricottu, ostatak maslinovog ulja, sol,papar, origano i sitno protisnuli češnjak, sve dobro promiješate.
Napunite paprike polovinom smjese.Stavite ih na roštilj.Poklopite aluminijskom folijom ili metalnim poklopcem, pecite nekih pet minuta.Otvorite/pokušajte ignorirati mirise 😃/ stavite ostatak smjese i masline, opet poklopite pa nastavite peči još pet minuta.





Trganci sa povrćem

Fino dinstano povrće i "rezanci", spezle iliti krpice, ručak gotov u deset minuta fin i lagan za ljetne vrućine.Umjesto vodom od kuhanja podlijevati možete i nekim povrtnim temeljcem.

Sastojci:

Tijesto:

500g brašna

1/2žličice soli

1,5dc vode

Povrće:

1 paprika

1 balancana/10min namočena u slanoj vodi/

1 tikvica

1 luk

2 češanja češnjaka

sol, papar

1žlica nasjeckanog peršina

200g bukovača /gljive po ukusu/

1žličica maslaca

1žličica maslinovog ulja



Priprema:

Napravite tijesto tako da zamijesiti mekano tijesto koje se ne lijepi.Operite povrće.
Balancanu narežite na prst debele fete/šnite pa potopite u slanu vodu/o tome sam već puno puta pisala naime to je blisko istočni pristup tretiranju balacana prije pečenja, ovako namočene one ostaju sočne izgube svu gorčinu i budu jako fine i manje pikantne/.
Zagrijete lonac sa slanom vodom do ključanja , malo smanjite vatru , dodate malo ulja.Tijesto raširite neka ne bude tanko, pa čupkate trgance ili kao ja režite nožem na veličine po želji , ja sam rezala na trokute veće i manje da baš izgledaju rustikalno.Bacajte ih u slanu vodu kuhate nekih 5-6 min.Ocijedite.Sačuvate dio tekućine od kuhanja.Krpice lagano odvojite prstima da se ne poljepe.
Zagrijete tavu sa maslacem i maslinovim uljem, dodate sitno nasjekcani luk, pirjate da uvene, dodate nasjecne na kockice gljiva, balcane, tikvice, papriku .Pirjate  dok sve lagano ne uvene i omekša, dodate češnjak, timijan, pa podlijte vodom od kuhanja/2-3žlice/, posolite i popaprite po želji.U tavu stavite krpice, pokrečite ih da se obavije umakom i masnoćom, opet isprobate okus, posolite i popaprite po ukusu.

Comments system

Disqus Shortname