subota, 25. veljače 2017.

Pohane šnicle nadjevene kremom od špinata

Krema od skute i špinata u paniranim šniclama možete ih peći u pećnici ili u ulju to ostavljam vama ,jelo je fino i izdašno .Servirate sa nekom finom salaticom ili kuhanim povrćem.Vegetarijanci ovo mogu napraviti sa bukovačama.


Sastojci:/6 osoba

16 tanko narezanih šnicli/piletina,teletina ,svinjetina po ukusu/za vege bukovače

600g špinata/svježeg ili 400g smrznutog

250g skute/kravlji sir

2žlice naribanog parmezana

sol,papar

3 jaja/M

2žlice brašna

sol

krušne mrvice

maslinovo ulje za prženje/obično ulje


Priprema:

Špinat očistite i obarite tako da ga stavite na zagrijanu tavu/ja to radim u woku/ili u lonac debljeg dna ,pokrijete i pustite par minuta da se ukuha i uvene,izvadite ga i ostavite ocijediti u situ,dodatno vilicom iscijedite višak vode,ohlađeno ga iskosate na dasci da se usitni..Stavite u zdjelu kad se ohladi pa dodate sir ,parmezan sol i papar ,promiješate dobro.Za smrznuti špinat je postupak isti ako ga koristite smrznutog ili ga pustite da se otopi u situ i koji ga put stisnite vilicom da sva tekućina izađe isto ga morate iskosati i pomiješati sa sirom,Isprobate smjesu ako ste zadovoljni možete nadjenuti fileta.
Fileti/mora ih biti paran broj jer idu dva po dva/rastanjite preko prozirne folije batićem za meso .Uzimajte po dva fileta približno iste veličine .posolite i poparite.Na jedan fileta premažete dio nadjeva/bilo bi dobro da odmah lagano razdijelite nadjev na onoliko komada koliko imate šnicla/na jedan šnicle preklopite drugim stisnite da se zalijepi.Odložite dok ne potrošite sve fileta.
Paniraj te klasično brašno ,razmućena jaja sa soli i mrvice.
Možete ih peči u pećnici na papiru za pečenje na koji ste prije toga stavili par žlica maslinovog ulja na 200C/25-30min okrečite ih povremenu  ili u ulju.
Servirate uz salate ili kuhano povrće.

Tortilla Santandera


Poznata Santaderska tortilja od krumpira i kreme od tune ,prefino za bezbesni ručak .Samo da vam se zahvalim na brizi i pp ,cure ima svega lipoga i svega sam kuhala ali naprosto nisam imala vremena a moram priznati ni volje pisati recepte ,dođe tako dan !!

Sastojci.

6 jaja

4-5 srednjih krumpira

4 mlada luka ili srednji luk

sol,papar

4 žlice  maslinovog ulja

1 jaje za omlet

Krema od tune:

1 konzerva tune u vlastitom soku

2lice majoneze light

1žličica maslinovog ulja

sol,papar

1/4žličice kopra/opcionalno 

1 malo protisnuli češanj češnjaka

sol,papar

Priprema:

Operite i ogulite krumpire pa ih narežite na tanke šnite .Nasjeckajte na sitno luk.Zagrijete u tavi ili loncu maslinovo ulje pa stavite krumpir posolite ga .Pirjajte/pecite krumpir nekih desetak minuta dok ne omekša i dobije finu boju.Procijedite ga od masnoće /masnoću vratite u tavu a krumpir ostavite da se lagano ohladi.



U zdjeli istucite jaja/6kom ,posolite i poparite/ja malo više popaprite jer meni je to fino sa krumpirom vi po želji/naravno dobro bi bilo da je svježe mljeveni papar.Vratite smjesu u tavu ,pecite na zagrijanom ulju dok ne uhvati sa donje strane finu boju /ja u ovom slučaju zagrijem pećnicu na 250C na grill prognam pa stavite par minuta zapeče gornju stranu tortilje/vi naravno možete okrenuti kao veliku palačinku pazite jer je ulje vruće najbolje će biti da stavite tanjur ili ravni poklopac pa okrenete i vratite tortilju da se zapeče i sa druge strane.
Stavite na tanjur za serviranje da se malo ohladi a vi napravite kremu od tune tako da sve sastojke fino pomiješate sa ocijeđenom tunom posolite i poparite po ukusu te po želji dodate kopra/nije baš po tradiciji/.
Premažete cijelu tortilju finom kremom .Ispecite fini omlet od jednog jaja pa stavite preko kreme.Ukrasite po želji.

Servirate tortilju mlaku ili ohlađenu.

 Narežete po želji.


Comments system

Disqus Shortname