utorak, 31. svibnja 2016.

Izraelski" Krembo"


4 osobe

Izraelska kuhinja


Sastojci:

70g gorki kakaa u prahu

240ml vode

250g šećera

200g maslaca

8 žutanjaka

190g glatkog brašna

1 pecivni prašak


Krema:

8 bjelanjaka 

300g šećera

2 praška za puding

Preljev:

50g kakaa

100g čokolade

50g šećera

80ml vode

100g maslaca

Postupak:

Odvojite žumanjke od bjelanjak.U lončić stavite maslac ,kakaa,vodu ,šećer ,pustite da se sve otopi i poveže.Maknete sa vatre.
Izmiješate lagano žumanjke pa dodate brašno pomiješamo s a pecivnim praškom izmješajte kratko pa dodate otopljenu smjesu.Nastavite miješati dok se sve ne poveže u glatku smjesu.
Stavimo peći na 160C/25 min u protan koji smo prije toga zamastili i po brašnili ili stavili papir za pečenje veličine otprilike 35x35cm.Pustimo da se biskvit ohladi narežemo na tri dijela.
Za to vrijeme izradimo dobro bjelnajke sa šećerom dok pod prstima ne osjećamo više šećer pa dodamo puding izmiješamo u glatku smjesu.Stavimo dobivenu smjesu u slastičarsku vrećicu .Odkinemo vrh.Radimo trake od bijelnjaka po principu 5/3/2,na dnu 5 traka ,pa tri tri trake u sredini i na vrhu dvije trake.Vratimo u pećnicu na 140C da se sve peče još 15 min.da meringa bude sjajna i glatka da se izvana ispeče/nasmije potamniti.

Kad je gotova izvadite kolač i ostavite ga ohladiti .Napravite preljev tako da sve sastojke osim čokolade stavite u lončić zagrijete i otopite ,maknete sa vatru pa dodate nasjeckanu čokoladu miješate dok se čokolada ne rastopi a onda pustite da se malo ohladi.Lagano ohlađeno prelite preko meringe .Pustite da se sve hladi sat /dva u frižideru.
Servirate ohlađeno i narezano  toplim nožem kojeg ste zagrijali u vrućoj vodi obrisali kuhinjskim papirom.

Comments system

Disqus Shortname