srijeda, 17. svibnja 2017.

Punjene tikvice u umaku od graška

Klasik sa finim odmakom.Dobro nam došlo litoo!!!❊❉❉❂❂


Sastojci:

7-8 srednjih mladih tikvica

Nadjev:

350g mljevenog mesa/ja sam koristila junetinu a može i piletina

1 srednji krumpir/kuhan/

3 češanja češnjaka

1žlica nasjecknaog peršina

1 žličica nasjeckanog svježeg bosiljka

sol ,papar

3žlice naribano parmezana

1 jaje

1-2 žlice krušnih mrvica/prezla

na vrh noža muškatnog oraščića

1 manja konzerva/450g/nasjeckane rajčice

1/2žličice meda

200ml temeljca po ukusu

malo ljute paprike

sol,papar

1 srednji luk

2-3žlice maslinovog ulja

200g graška


Priprema:

Meso sa svim sastojcima dobro promiješate , postepeno dodate toliko mrvica da dobijete finu mesnu smjesu koja se ne raspada.Operite tikvice , prepolovite ih/ako su puno male mogu i cijele/izdubite ih oštrim nožem.

Nadjenete tikvice smjesom od mesa.Odložite.
U dubljoj tavi zagrijete maslinovo ulje pa na njemu prepržite sitno nasjeckani luk.Dodate tikvice kratko prepržite.Podlijete sve temeljce, rajčicom,dodate sve ostale začine osim graška.Pustite sve da zakuha,poklopite, smanjite vatru , pa neka na lagano kuha nekih pola sata.Dodate grašak/ako je grašak smrznuti ako je svježi trebati će vam malo duže pa možete i ranije dodati u umak/ i pustite da još kuha dok grašak ne omekšao , nekih desetak minuta.

Servirati uz pire krumpir, rižu i kruh.

Comments system

Disqus Shortname