srijeda, 17. svibnja 2017.

Punjene tikvice u umaku od graška

Klasik sa finim odmakom.Dobro nam došlo litoo!!!❊❉❉❂❂


Sastojci:

7-8 srednjih mladih tikvica

Nadjev:

350g mljevenog mesa/ja sam koristila junetinu a može i piletina

1 srednji krumpir/kuhan/

3 češanja češnjaka

1žlica nasjecknaog peršina

1 žličica nasjeckanog svježeg bosiljka

sol ,papar

3žlice naribano parmezana

1 jaje

1-2 žlice krušnih mrvica/prezla

na vrh noža muškatnog oraščića

1 manja konzerva/450g/nasjeckane rajčice

1/2žličice meda

200ml temeljca po ukusu

malo ljute paprike

sol,papar

1 srednji luk

2-3žlice maslinovog ulja


Priprema:

Meso sa svim sastojcima dobro promiješate , postepeno dodate toliko mrvica da dobijete finu mesnu smjesu koja se ne raspada.Operite tikvice , prepolovite ih/ako su puno male mogu i cijele/izdubite ih oštrim nožem.

Nadjenete tikvice smjesom od mesa.Odložite.
U dubljoj tavi zagrijete maslinovo ulje pa na njemu prepržite sitno nasjeckani luk.Dodate tikvice kratko prepržite.Podlijete sve temeljce, rajčicom,dodate sve ostale začine osim graška.Pustite sve da zakuha,poklopite, smanjite vatru , pa neka na lagano kuha nekih pola sata.Dodate grašak/ako je grašak smrznuti ako je svježi trebati će vam malo duže pa možete i ranije dodati u umak/ i pustite da još kuha dok grašak ne omekšao , nekih desetak minuta.

Servirati uz pire krumpir, rižu i kruh.

2 komentara:

  1. A kod tebe uvek nesto drugacije od svih ostalih recepata! Kakav si ti izvor inspiracije to se opisati ne da!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme hvala ti mila, puno mi to znaci, bar me da se malo moj trud prepozna, nadam se da ce nekome moji recepti pomoci, ljubac ti letii i puno ti hvala:-))

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname