subota, 17. lipnja 2017.

Simit pogačice

Jednostavne male pogačice za meze i druženja, gotove u trenu , bez dizanja tijesta , a divne hrskave bilo da će te ih nadjenuti sirom ili peći same.Na slici servirane uz caprese od smokve.Mahlep možete zamijeniti mljevenim anisom ili cardamom ili naprosto preskočiti.Melasu možete zamijeniti medom no onda nećete dobiti ovako lijepu boju kruščića.


Sastojci:/20kom


oko 500g glatkog brašna

1 jaje/L

50g maslaca

80ml ulja/obično

110g jogurta

1žličica šećera

1 ravna žličica soli

1/2žličice mahlep/opcionalni

1 pecivni prašak

Nadjev:

150g feta sira/svježeg sira

Premaz:

1žličica melase

1-2žlice vode

sezam

Priprema:

Otopite maslac .U zdjelu za miješanje stavite jogurt, maslac, ulje i jaje .Dodate šećer i sol pa pomiješate da se sve spoji.Dodate postepeno miješajući brašno i pecivni prašak dok ne dobijete glatko tijesto.Formirate od tijesta 20 kuglica.U svaku kuglicu stavite komadić sira.Zamotate u lopticu.
U zdjelicu stavite melasu pa je razmutite sa malo vode u drugu zdjelicu stavite sezam/možete ga prije toga prepeći na suhoj tavi ali i ne morate/Kuglice prvo umočite u melasu a potom u sezam/možete umakati cijele kuglice ili samo vrh meni su ljepše samo sa vrhom a vi po želji/.
Posložite pogačice na papir za pečenje.Svaku zarežite na križ.Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/35-40min , vidjeti će te kad dobiju finu boju i počmu se micati po limu.




Servirati uz nekakvu mezu, salatu , juhu ili varivo.

Comments system

Disqus Shortname