utorak, 21. ožujka 2017.

Mini Büzme Börek


Drage moje cure prvo da vam zahvalim na brizi i porukama ,hvala vam do neba na tome , puno mi top znaci ,ljubim vas najviše.Zgužvani burek je fini hrskavi burek neobične priprave ako volite ovakve stvari isprobajte ovu divotu.

 Sastojci:/6kom

6 kom  kora za pite 

oko 300g svježeg sira

sol,/po ukusu


Premaz:

2žlice jogurta

2 žumanjka

4žlice ulja


Priprema:

Pripremite sve sastojke .Prvo izradite premaz u maloj zdjelici da se sve poveže/inače premazi za burek su izuzetno važni ima ih u par varijacija i obično su vezani za nadjev,pečenjem omogućavaju dovoljnu čvrstoću i začinjenost kora da nadjev ostane iznutra/.
Sir izvadite iz zdjelice /posudice/isprobate ga i po potrebi začinite .U ovaj burek naravno osim sira idu i svi ostali nadjevi ,mješavine po vašem ukusu/na mojim stranicama ih možete naći raznih pa izaberite/ako ne želite sir/ono Što volite , samo pripazite da nadjev bude suhlji tako će kore biti hruskavije.
Vadite jednu po jednu koru iz paketa ,namažete je kistom pripremljeim premazom.Stisnite prvo uzdužno a potom poprečno da dobijete cvijet kao na slici .U sredinu stavite dio nadjeva .Preklopite sa dvije latice a stavite u sredinu još malo nadjeva preklopite sa ostale dvije latice ušuškavajući nadjev da bude skroz omotan.
Preokrenete burekčić i stavite ga na lim na koji ste stavili papir za pečenje .Ponavljate postupak dok ne potrošite kore i nadjev.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20min /ili dok ne dobiju finu boju i postanu hrskavi.



Comments system

Disqus Shortname