četvrtak, 2. veljače 2017.

Pagnottine by Aria/mekana talijanska peciva za sendvice


Sastojci:

250g glatkog brašna

250g oštrog brašna

3 g ili 1/2kesice instant kvasca

1žličica šećera

1žličica meda

35 g otopljenog maslaca

1žličica soli

oko 220ml tople vode

Priprema:

U posudu stavite toplu vodu,med ,šećer i kvasac lagano promiješate rukom da se sve spoji i otopi ostavite stajati 5 min da se kvasac zapjeni.
promiješate obje vrste brašna sa solju.Otopite maslac.
U posudu sa vodom dodate brašno i maslac.Zamijesite tijesto.Tijesto mora biti mekano i podatno ne smije s lijepiti.Pokrijete tijesto prozirnom folijom i ostavite stajati na toplom mjestu dok ne udubla volumen.
Nadošlo tijesto stavite na lagano pobrašnjenu radnu plohu, podijelite na devet dijelova.
Svaki dio razvaljajte tanko/uzdužno.Zarolajte razvaljano tijesto..
Stavite na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Poklopite krpom ostavite stajati jos pola sata/najbolje u pećnici na 50C.
Kad su nadošli zarežite ih oštim nožem kao na slici.
Pecite kruščiće na 180C/20min trebali bi ostati svijetli i mekani.
Servirate uz doručak ili ručak.



Comments system

Disqus Shortname