ponedjeljak, 15. kolovoza 2016.

Hrskave parmezan rolice

Fina peciva uz variva i meze Za  nadjev u  ove rolice koriste se sušene rajčice znam da su cure na coolki koristile par recepata za sušene rajčice  i nisu bile zadovoljne //iako su hvalile  ispod recepta/klasika/// no nitko nije napisao par najvažnijih stvari u vezi toga i zato su rajčice nisu ispale kao one koje se inače kupujete ili, kao ja, dobijete sa otoka.Jednom možda napišem cijeli recept ali moj savjeta vam je da ipak kupite kod provjerenih proizvođača ili   iz domaće proizvodnje  kad ste na ljetovanju .Umjesto sušenih rajčica /pa znate da ja uvijek nađem zamjenu/koje nisu baš jeftine koristite fine šljivarice koje očistite od sjemenki i narežete na sitno ,ostavite deset minuta na kuhinjskom papiru ,isto možete koristiti i osušene namočene gljive ali tada dodate malo više timijana.Ostalo je sve jednostavno i dostupno .

Sastojci:/12 rolica

Tijesto:

480g brašna

50g parmezana

1žlica kvasca/instant

200ml sirutke/pola vode pola mlijeko

2 jaja

1/4žličice soli

3žlice ulja

1žličica šećera

Nadjev:

40g sušenih rajčica/2 komada rajčice šljivarice

1,5žlica lišća ružmarina

250g ribanog sira/polu tvrdog ako imate obični malo posolite/

Ostalo:

50g maslaca

2 žlice sjemenki suncokreta /može i sezam,mak ,kim ,lan i sl. /ili prospite da budu različite/


Nadjev:

Zagrijete lagano sirutku da bide mlaka/isto to napravite ako želite ići na varijantu pola-pola/dodate šećer i kvasac ,promiješate i ostavite stajati minutu-dvije.U zdjelu stavite sve suhe sastojke ,ulje i jaja  pa dodate sirutku/ili zamjenu/ .Promiješate sve skupa u tijesto .Ostavite pokriveno /najbolje kesom velikom da nema dotoka zraka,može i prozirnom folijom /dok se tijesto ne digne /oko45 min.
Razvaljajte tijesto na veličinu oko 50x50cm ,dosta je to tijesta  ,////ja sam pekla u dvije ture jer sam imala dva ručka u raznim terminima a željela sam ih servirati tople,vi po želji ///
Tijesto rastanjite da bude tanko, premažete dobro otopljenim maslacem .Naribate sir, ,nasjeckajte ružmarin /samo lišće/ako želite meni ne smeta rustikalni izgleda pa ja stavim cijele vi naravno po želji ///isto napravite i sa rajčica/suhe svježe svejedno /.Prospite tijesto  sirom ,rajčicama i ružmarinom.Narežite rolice negdje na 12 rolica /rotolonom(rotolon je onaj nareckani rezač) ili rezačem za pizzu/ možete raditi veće ili manje širine  ,pravilo je negdje 5 cm.
Zarolate rolice i stavite ih u okrugli pekač na koji ste stavili papir za pečenje.Pustite dvadesetak minuta da se tijesto odmori ,premažete ga žumanjkom i prospite sjemenkama suncokreta/ili sjemenkama po želji..
Pecite u zagrijanoj pečnici na 200C/25 min.

Comments system

Disqus Shortname