petak, 12. kolovoza 2016.

Pileća krila pečena u jogurtu

Divno jelo pileća krila u finoj marinadi pečena u jogurtu,bez dodane masnoće ,sočno jelo sa kojim kasnije imate i divan umak . Možete ga servirati sa prilog po želji a najbolje paše sa rizom ili krumpirom .Začine možete naravno kombinirati po svome ukusu ili koristiti marinadu koju inače koristite.

Sastojci:

Suha marinada:

1žličica kumina/mljeveni

1/4žličice ljute mljevene paprike

1žličica dimljene paprike 

1/2žličice šećera

1žličica soli

1grančica ružmarina

1 grančica timijana 

1/2žličice papra

1/2žličice suhog češnjaka

Ostalo:

6-7 krila 

1luk/veći

oko 300g gustog jogurta /manje više po potrebi

Priprema:

Pomiješate u jednoj zdjeli sve sastojke za suhu marinadu .Prospite po opranim i osušenim krilcima ,lagano utrljate ,stavite da krila stoje na sobnoj temperaturi pola sata/naravno ako nije puno velika vrućina/pokrivena.
Stavite krilca u keramičku zdjelu pokrijete ih jogurtom pa dodate nasjeckani luk ,promiješate sve dobro .
Zagrijete pećnicu na 200C ,zdjelu sa krilcima pokrijete folijom ,pa sve pečete nekih 30minuta ,maknete foliju pa nastavite peči još 10-15 minuta dok krilca ne dobiju finu boju.
Servirate toplo uz kuhanu rižu ,krumpir i sl.



"Esmerallad "salata

 Malo sam se zaglavila sa viškom gljiva, igrom slučaja/neću vas gnjaviti svojim ludostima/kod kuće se našlo vise paketa pa se moralo potrošiti ,a meni je salata uvijek odlican izbor .Ova salata je izvrstan prilog mesu na naglo ,pečeno povrću .

Sastojci:

1 luk

100g  naribanog sira

400g gljiva/šampinjoni

3 jaja

150g dimljene puretine/šunka

3 žlice jogurta

2 žlice majoneze

sol,papar

1 krastavac za dekoraciju

Sol,papar po ukusu

Priprema:Skuhate jaja u tvrdo ,ogulite ih i nasjeckajte .Nasjeckajte puretinu i naribate na krupnom ribežu sir.
Zagrijete ulje/1žličica/ u woku ili tavi pa na njemu prvo prepržite nasjeckani luk a ona dodate gljive /koje ste nasjeckali na kockice/pustite da se gljive preprže na tavi odnosno da iz njih izađe što više vode,posolite ih i poparite .Izvadite gljive i pustite da se ohlade ,pomiješajte ih sa ostalim nasjeckanim namirnicama.
Pomiješate jogurt i majonezu posolite i popaprite ,pomiješajte sa ostalim namirnicama.Krastavac nožićem za krumpir narežete na tanke trake ,u krug ih poredate po salati.


Comments system

Disqus Shortname