četvrtak, 25. svibnja 2017.

Mladi krumpir pečen u brašnu i soli


Jako jednostavan i fin pečeni krumpir, kremaste sredine , nadjeven divnom smjesom od maslaca, krem sira i začina, divotaaa.

Sastojci:/4 osobe

10 mladih krumpira/iste veličine otprilike

2žlice brašna

2žlice soli

Nadjev:

2žlice maslaca/sobe temperature

3 žlice krem sira

1/2žličice nasjeckanog peršina

1/2 žličice nasjeckanog kopra /vlasca

1 češanj češnjaka/protisnuli

sol,papar/po ukusu

Priprema:

Napravite nadjev tako da pomiješate sve sastojke za nadjev pa ih stavite u frižider/prije toga naravno isprobate da vidite da vam se okus sviđa.
Krumpir operite /dobro/ odložite/ne trebate ga sušiti/.U zdjeli stavite brašno i sol, promiješate pa u tu smjesu dobro uvaljajte krumpir.
Stavite krumpir u pekač u koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/45 min isprobate čačkalicom ako lagano prolazi čačkalica krumpir je gotov.Vrijeme pečenja se ne može točno odrediti to ovisi o veličini i vrsti krumpira koji odaberete.

Krumpir izvadite na dasku servirate sa nadjevom, Jedete samo unutrašnjost krumpira kora se baci.Možete zato servirati žličicu uz krumpir.

Piling maska od rajčice i šećera

Prirodni i brzi piling iz frižidera koji će vratiti svježinu i sjaj vašem licu.

Sastojci:

1 manja svježa,zrela rajčica

krupni/obični šećer


Priprema:

Rajčicu operite i prepolovite na pola , umočite polovicu rajčice razrezanim dijelom u šećer.Lagano kružnim pokretima masirate lice par minuta na polovini lica uzmite ostatak rajčice opet umočite u šećer i ponovite postupak sa ostatkom lica.Masirate pažljivo tako da ne oštetite lice, malo se više posvetite dijelima lica koji imaju akne ili mitesere budite pažljivi sa n nježnom kožom oko očiju i oko usta.Nakon nanošenja možete ostaviti još par minuta rajčicu na licu a potom isperite mlakom/toplom vodom za masnu kožu ili hladnom vodom za suhu kožu.
Premažite hranjivom kremom koju inače koristite ili uživajte u baršunastom licu.Možete isto tako rajčici izvaditi pulpu pomiješati sa šećerom a onda masirati po licu , meni je ovako lakše.

Prednosti ove maske:

čisti i osvježava lice ,vraća mu sjaj

lagano izbjeljuje ten i izjednačava ga

čisti akne i mitesere, skida vanjski sloj kože

hidratizira kožu lica

opskrbljuje kožu lica C i A vitaminom/kojim je rajčica puna/

uklanja tamne fleke na licu


Comments system

Disqus Shortname