srijeda, 16. studenoga 2016.

Radnička marenda

Fini sendvič sa mesnim okruglicama za naše vrijedne berače grožđa i maslina i za sve ostale kojima treba za dječje rođendane ,domjenke ,veselice i sl.

Sastojci:

Meso:

450g mljevenog mesa po želji

1 žlica maslinovog ulja

1 žličica origano

1 žličica senfa

1 jaje

1 mali luk/naribani

2 češanja češnjaka naribana

sol,papar

1-2žlice krušnih mrvica po potrebi

1žlica brašna

Ostalo:

150g naribanog topljivog sira

100g natanko narezanog ementala

1 žlica mamslinovog ulja/ili više po potrebi

1-2 manja francuza/bagete

Priprema:

U zdjelu stavite meso pa ga dobro rukom izradite sa začinima dok ne dobijete kompaktnu masu dodate toliko krušnih mrvica koliko je potrebno da dobijete smjesu koju možete formirati u lopticu.Loptice /polpetice neka budu veličine oraha.Loptice formirate pa ih lagano uvijate u brašno .Zagrijete tavu sa maslinovim ulje pa na njom isprženi kuglice dok ne dobiju finu boju/tavu nemojte pretrpavati jer će vam se u tom slučaju kuglice sporije peči .Ispečene kuglice izvadite na tanjur pa ponavljate postupak dok sve ne završite.
Pripremite kruh uzmite bagete pa pažljivo s nožem maknete mu vrh ,izdubite dno od pupe/mekog dijela kruha.Pokapate kruh maslinovim uljem,prospite sredinu naribanim sirom pa poslažete okruglice .Po okruglicama prospite oraigano pa na vrh naslažite fetice sira .
Pecite zagrijanoj pećnici na 200C/10min ili dok se sir fino ne otopi po kruhu .Servirate toplo ili hladno narezane na komade uz razne salate.



Comments system

Disqus Shortname