subota, 16. srpnja 2016.

Pijadine sa tikvicama sa roštilja


Moram priznati ja jako volim miris tijesta sa roštilja nažalost ovoga puta samo sa grill tave ali vjerujte isto je jako fino.Tijesto nadjeveno mariniranom tikvicom ,lukom i sirom .Ako želite možete servirati uz nekakav umak od kiselog vrhnja/jogurta i vlasca ili uz umak od rajčice,meni su jako fini i sami .Uživajte!!

Sastojci:

oko 450g tijesta za pizzu

2 mlade tikvice/manje

2 mlada luka/polovina sitno nasjeckanog crvenog luka

1 žlica maslinovog ulja

sol,svježe mljeveni papar

1 naribani češnjak

1/2žličice suhog timijana/origana

100-120g narezanog sira/emental

Priprema:

Narežite tikvice na šnite/malo tanje ali ne pretanke.Marinirajte te ih sa maslinovim uljem ,solju ,paprom ,timijanom/origanom i naribanim češnjakom.Luk narežite na sitno lagano ga posolite.

Razvaljajte tijesto/na tanko.Na policu tijesta posložite tikvice tako da između svake ostavite prostora.
Na tikvicu stavite malo luka i komad sira.Prebacite ostatak tijesta preko tikvica .Narežite ih rotolom za pizzu ili oštrim nožem.Svaku kocku stisnite vilicom na rubovima.
Pecite na zagrijanoj grill tavi ili roštilju dok ne dobiju finu boju i postanu hrskavi.

Insalata Salerno



Vrlo jednostavna salata od krumpira i tune začinjena češnjakom i peršinom kakvu smo  jeli u Salernu kao secondo piatto i baš takva jednostavna, ribarska je vrlo vrijedna pažnje.Jede se sobne temperature ,pokapana sa dobrim  maslinovim uljem .Po želji možete sa strane staviti kriške limuna ako netko želi dodati malo kiselost ,nemojte je kiseliti unaprijed jer ne godi to svakom.

Sastojci:


4 velika krumpira

200g tune fileta

1žlica sitno nasjeckanog peršina

2-3žlice dobrog maslinovog ulja

2 češanja češnjaka/manje više po ukusu

sol,papar

kriške limuna/opcionalno

Priprema:


Operite krumpir .Stavite ga u kori kuhati u slanoj vodi.Ocijedite tunu/ja uvijek kupujem u salamuri ili u vlastitom soku ,manje je masna a i sama određujem količinu ulja kojeg ću dodati ,vi naravno po ukusu/.Skuhati krumpir pustite da se ohladi pa ga ogulite od kore.Narežite ga na fete/šnite poslažite u krug zdjele za serviranje u sredinu stavite ocijeđenu tunu.
U zdjelici sa strane stavite sitno protisnuti češnjak ,nasjeckani peršin i svježe mljeveni papar ,posolite i poparite .Sve izmiješate da se poveže.Prelite sve po tuni i krumpiru prelijevajući žlicom.
Servirate sobne temepreture.

Comments system

Disqus Shortname