utorak, 17. siječnja 2017.

Quiche od svježeg kupusa i kuhanih jaja




Ovo je malo neobična pita sa kruhastim tijestom od zobenih pahuljica ,svježim kupusom i kuhanim jajima .Pita je divna ,lagana ,nema u sebi puno masnoće.Uživajte u zdravim i sezonskim namirnicama.

Sastojci;/46 osoba

Tijesto:

100g zobenih pahuljica

150g brašna

1/2žličice soli

4žlice vruce vode

1/2praška za pecivo

4žlice čvrstog jurta

4žliće vruće vode

2žlice ulja

Nadjev:

4 jaja/tvrdo kuhana

300g naribanog svježeg kupusa

sol,papar

1/2žličice kopra

1 puna žličica maslaca

80g naribanog sira

2 žlice naribanog parmezana

Preljev:

3 žlice čvrstog jogurta

2žlice kiselog vrhnja 

malo soli

1 jaje


Priprema:

U mikseru na sitno sameljite zobene pahuljice ,stavite u zdjelu zajedno sa brašnom,pecivnim praškom i solju .Promiješate dobro pa dodate ostale mokre sastojke .Izmiješate u tijesto  koje se nelijepi.Ostavite pokriveno stajati desetak minuta.
Tijesto stavite u okrugli kalup za pite negdje 26-28 cm /ako trebate kalup lagano nauljite i po brašnite/Tijesto stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180C /10min.
Za to vrijeme otopite maslac u tavi /ja pustim da malo potamni da dobije orašasti okus/dodamo naribani kupus ,posolimo ,poprimi i dodamo kopar ,dinstamo par minuta dok kupus malo ne uvene ,uz miješanje.
Napravite preljev tako da miješate sol,kiselo vrhnje ,jaje i jogurt u glatku smjesu.
Izvadite tijesto iz pećnice ,na tijesto staviti cijeli kupus prospite ga sirom i parmezanom/,možete i ne morate malo promiješati/.Prelijete preljevom ,rasporedite ga po cijeloj površini .Na vrh lagano nabodete polovice kuhanih jaja.
Nastavite peći u zagrijanoj pećnici još10-15 min.Pustite da se pita malo ohladi ,režite na fete tako da na svakoj feti bude polovica jaja.
Servirati uz salatu.


Recept je odavno prepisan u bilježnicu sa jednog ruskog bloga ali da me ubijete više neznam koji je bio .



Comments system

Disqus Shortname