nedjelja, 17. srpnja 2016.

Sebze çorbası sa noklicama od jogurta

Kod mene na stolu su uvijek za predjelo juhice ,variva ,maneštre i slično to doista volimo .Ovo je jedna od varijacija turske juhice od povrća sa noklicama koje se rade sa jogurtom.Noklice su fine ,mekane i lagano kiselkaste to se odlično nadopunjuje sa slatkim povrćem iz juhe .Uživajte ako volite jela sa žlicom.Povrće izaberite  po svome ukusu povećate ono povrće koje volite .

Sastojci:

Juha:


1 veća mrkva

1 manja tikvica

1 zrela rajčica

1 crveni luk/srednji

2 krumpira

2 češanja češnjaka

100g celera

100g pastrnjaka

3cm svježeg đumbira

1,2 l povrtnog temeljca/voda

sol,papar

1žličica ulja

1/2žličice soli

Noklice:

50g kukuruznog brašna

40g griza

100g jogurta/čvrsti/grčki

1/4 žličice soli

prstohvat šećera

1žličica nasjeckanog peršina

1 jaje

1žlica maslinovog ulja

Priprema:

Zamiješajte sve sastojke za noklice ,poklopite ostavite da odstoji dok ne završite juhu.
Juha:
Operite i ogulite povrće ,to se odnosi i na rajčicu možete joj oguliti kožu nožićem za krumpir ili je zarezati i kratko  blanširati u vrućoj vodi i tada oguliti ako vam pak ne smeta kožica slobodno je nasjeckajte bez guljenja.Nasjeckajte oguljeni krumpir na kockice ,isto uradite i mrkvom ,celerom,pastrnjakom.Naribate đumbir i češnjak.
Na ulju prepržite nasjekcani luk da uvene i lagano se zaprži.Dodate svo ostalo povrće pa nastavite kratko pirjati .Podlijete sve sa vodom ili temeljcem ,posolite i poparite .Pustite da se sve kuha desetak minuta .

Sa dvije žličice formirate noklice ako vam je smjesa rijetka slobodno dodate još malo griza.Pustite da sve zakuha još jednom ,poklopite ,smanjite vatru na najmanje i pustite da noklice kuhaju još deset minuta na najmanjoj vatri pokriveno.
Servirate toplo.


Comments system

Disqus Shortname