subota, 23. travnja 2016.

Taco Salad

Meksiko

4 osobe

Sastojci:

4 velike pšenične tortilje

Malo maslinovog ulja za zdjelu za pećenje

Meso:

450g mljevene junetine

1žlica maslinovog ulja

1 luk/sitno nasjeckan

3 češnja češnja/sitno nasjeckan

1 žličica ljute mljevene paprike

1 žličica šećera

2 žlice octa 

100ml kečapa/šalša od poma

1/2žličice origana

100ml pilećeg temeljca

sol,papar


Ostalo:

250g mini rajčica

1 crvena paprika

200g tvrđe sorte salate

400g crvenog graha

2 mlada luka

1žlica nasjeckanog svježeg korijandra

4žlice ribanog jačeg sira/chedar i sl.

2žlice soka od limete /limuna

1 avokado

kiselo vrhnje po želji

Priprema:

Namazite kalup pa u njega stavite tortilje tako da dobijete oblik posude.Pecite ih u zagrijanog pećnici na 200.Tortilje trebaju biti kruta kao prave posude .

Napravite meso:Zagrijte ulje pa na njemu propirjajte luk i češnjak da malo uvenu dodajte meso ,lagano ga przite da dobije finu boju i da se zapece ,pspite ga ljutom paprikom i origanom ,kad je meso gotovo podlijte ga temeljcem i kečapom ,psosolite ,poparite ,dodajte secer i ocat ,promiješajte ,pa pustite da se sve na laganom reducira.Odlozžite dok sve ne završite.

Narežite papriku ,operite i narežite salatu ,narežite rajčicu i mladi luk.Ocijedite grah ,naribajte sir.
Podijelite povrće na cetri dijela stavite ga na dnu zdjele,lagano posolite .Prospite preko povrca meso ,pokapajte sve sa sokom od limete ,pospite sirom i po želji kiselim vrhnjem.

Comments system

Disqus Shortname