subota, 12. listopada 2019.

Venerine kocke


Nikako da se trgnem i počnem pisati recepti, kuham i spremam stalno ma i fotografiram ali tako mi je lijeno sjediti i pisati recepte da je to milina .😎😎😎😎Jedan jako fini slatko-kiseli kolač, malo kalorija a vrhunski užitak sa haubom od fine domaće marmelade od marelice i preprženog kokosa, vrlo izdašan kolač.😘😘😘

Sastojci:/lim 35x60 cm

Biskvit:

6 jaja

180g šećera

1 žlica soka od limuna

130g brašna/glatko

prstohvat soli

2 ravne žličice pecivnog praška

Nadjev:

500g krem sira /malo masnog/posnoga

200g kiselog vrhnja 20%

200ml vrhnja za šlag

2 šećera limun-vanilija

2 kesice želatine

1 limuna korica/opcionalno

4-5 žlica šećera u prahu po ukusu

100ml vode /za želatinu


Preljev:

1/2limuna sok

1žličica šećera

100ml vode

Ostalo:

4 žlice marmelade od marelice

100g  kokosa

50g maslaca

Priprema:

Zagrijete maslac na njemu prepržite kokos dok dobije laganu boju, odložiti sa strane da se ohladi.

Tijesto/biskvit:
Zagrijati pećnicu na 170C.Na lim staviti papir za pečenje.
U zdjelu za miješanje staviti jaja i šećer miješati mikserom dok se ne zapjene i uduplaju, dodat sok od limuna.Pecivni prašak pomiješati sa izvaganim brašnom dodati sol.Brašno dodati u smjesu sa jajima, pomiješati drvenom žlicom.Sve izručiti na pripremljen lim, zagladiti, staviti u zagrijanu pećnicu da se peče nekih 20-tak minuta, provjerite nakon 15 min lagano čačkalicom ne bi bilo dobro da se prepeče biskvit i da potamni.Gotovi biskvit ostavite ohladiti.
Biskvit podijeliti u dva dijela./poprečno.Napraviti preljev tako da pomiješate sve sastojke, biskvit navlažiti lagano služeći se četkicama za kolače.
Napraviti nadjev.Namočiti želatinu ako koristite ali najbolje je pročitati upustvo na kesici.U zdjeli izmiješati šlag u čvrstu smjesu, dodati sir i  kiselim vrhnjem, dodati vanilija šećer sa limunom, koricu limuna.Želatinu otopiti u toploj vodi dodati u smjesu sa sirom.Izmiješati sve mikserom da se dobro pomiješao.
U kalup dimenzija 18X20cm stavite polovicu biskvita prelite svu količinu sira, zagladiti dodati na vrh drugi dio biskvita, pritisnuti da se zalijepi.

Marmeladu od marelice zagrijati da se malo opusti premazati  po vrhu biskvita, posuti preprženi kokosom.Staviti u frižider na 2h da se dobro stisne.

Izrezati na kocke.

2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname