četvrtak, 2. srpnja 2020.

Pužići sa špinatom i sirom



Znam da me nije bilo odavno, jedan vrlo težak period je iza mene, prepun tuge, zauvijek je zaspala moja mama, nadam se da je negdje na divnom mjestu  bez briga, boli i tuge.Hvala vam na pismima i porukama na IG, hvala vam na  divnim riječima i iako niste znali što se dešava, slali ste mi dobru energiju i divne želje.
Jedan divan recept .

Sastojci :

Tijesto:
350g glatkog brašna
prstohvat šećera
150-180ml mlake vode
1ravna žlica kvasca/instant
1/4 žličice soli
1žlic maslinovog ulja

Nadjev:
100g mladog špinata ili naribane tivice
100g grčkog jogurta
2žlice majoneze
125 g mozzarellle
sol,papar
1žličica maslinovog ulja
2žlice ribanog parmezana

Premaz:
2 žlice maslinovg ulja
2žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
malo soli

Priprema:
U zdjelu stavite vodu sa kvascem i šećerom, promiješate, ostavite minutu dvije stajati.dodate brašno sa solju, te ulje, sve zajedno promiješati, da se tijesto poveže.Izrućiti na radni stol, izraditi rukama u glatko tijesto, vratiti u zdjelu, lagano premazati maslinovim uljem, pokolpiti folijom da neulazi zrak, ostaviti stajati 40min.na toplom mjesto dok se tijesto ne digne.
U zdjelu pomiješati majonezu, jogurt, narezane listove opranog špinata, naribanu mozzarelu, parmezan, ulje,sol i papar ako želite.
Nasjeckati na sitno bosiljak i češnjak, dodati u maslinovo ulje ostaviti da se marinira do korištenja.






Razvaljati tijesto na veličinu oko 50x25 cm.premazati nadjevom.Zarolati na kratkom dijelu, da rolice budu deblje.Narezati na 18 kom./pužića.
Zagrijati pećnicu na 180C
Premazati pužiće žumanjkom.Peći nekih 25 min ili dok ne dobiju finu boju.Izvaditi premazati maslinovim uljem sa bosiljkom.

Comments system

Disqus Shortname