ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

Salata Božićna jelka

Predivna salatica od kuhane piletine i palačinki koja će zasjati na blagdanskom stolu .Sastojak koji će vas oduševiti je dimljeno suho voće /možete koristiti grožđice ili suhe šljive/ koje aromatitzirate dimljenom paprikom.

Sastojci:

300g kuhanog pečenog pilećeg mesa

4 jaja

1,5 žlica suhog grožđa

1 veći krastavac

1 žličica dimljene paprike

250g svježeg gljiva

1žličica timijana /majčine dušice

1 žlica maslinovog ulja

sol,papar

30g nasjeckanih oraha

2 žlice mlijeka

2-3 žlice maslinovog ili sojinog ulja

2-3žlice majoneze 

malo soka od limuna ili jabučnog octa


Priprema:

U zdjelicu stavite suhe grožđice prospite ih dimljenom paprikom ,ostavite stajati dok sve sastojke ne pripremite .Već kuhano ili pečeno meso nasjeckajte na komade ili vilicom odvojite na trakice ,stavite u zdjelu i pustite ohladiti/ako je toplo/.U drugu zdjelu stavite jaja ,sol,malo papra i mlijeko pa izradite metlicom u finu smjesu .Zagrijete ulje u tavu pa na njemu ispečete dva omleta od ove smjese.Maknete sa strane pustite ohladiti ohlađeno narežete na trake /ovaj dio možete izbjeći ako vam se ne da peći palačinke slobodno jaja skuhate ,narežete i takva dodate u salatu/ .Nasjeckate oprane šampinjone pa ih nasjeckajte na kockice ispirjajte ih kratko/da puste vode/posolite ,popaprite i začinite timijanom.Ostavite da se ohlade/ako su masni možete ih ohladiti na kuhinjskom papiru/.
Kad su se svi sastojci ohladiti stavimo ih u zdjelu /par komada grožđica odvojimo da možemo kasnije ukrasiti/.dodamo nasjeckane orahe ,majonezu ,malo octa ili soka d limuna ,posolimo i poparimo po ukusu pa sve dobro promiješamo.
Na tanjur za serviranje stavimo salatu pa formiramo u trokut .Prežemo uzdužno krastavac izvadimo špice/koštice iz sredine ,narežemo ukoso .Posložimo po salati . Rasporedimo na par mjesta  suho grožđe a na vrh zvijezdu koju smo izrezali od kore od naranče.
Stavite salatu dobro ohladiti u frižideru barem sat vremena da se povežu okuse .Servirate uz blagdanski stol.


Comments system

Disqus Shortname