četvrtak, 17. studenoga 2016.

Posložena salata od piletine sa preljevom od bosiljka

Prefina salata na tragu caprese salati sa preljevom od bosiljka ,eksplozija okusa i boja .Ako želite dok kuhate piletinu dobiti i finu juhu dodate i povrće  ako će te samo poširati prsa dovoljni su vam začini.

Sastojci:

2 pileća prsa/300g 

1l pilećeg temeljca

2 grančice timijana 

po želji povrće

Ostalo:


200g mozzarelle

1 veća rajčica

Preljev:

10-tak listova svježeg bosiljka

1 mali luk/ljutika

1 žlica senfa

1 žličica šećera

1/2 žličice soli

3 žlice svijetlog vinskoga octa

5 žlica maslinovog ulja

1žlica juhe od kuhanja

Priprema:

Oprati pileća prsa staviti ga na dno lonca dodati začine podliti sve sa hladnim temeljcem te kuhati 30-45 min ovisi o debljini prsa.Izvaditi prsa pustiti da se ohlade.Ohlađena narezati na tanke šnite  isto napravite sa mozzarellom ,rajčicom.Slažite na tanjur za serviranje sir , ,piletinu i rajčicu u tri sloja dok ne složite cijeli tanjur .Odložite na hladno dok ne napravite preljev.
Preljev:Na sitno nasjeckajte luk i bosiljak .Stavite sve sastojke u mužar ili izradite štapnim mikserom u finu emulziju posolite i poparite po ukusu.Prelite preko salate.
Servirate hladno.

KIRMIZIBİBER SALATASI/MEZA

Ljuto-slatkaste rog paprike i jednostavi dodaci Ja sam za ovo jelo koristila obične naše rog paprike iz zimnice.

Sastojci:

3 kuhana jaja

3 velike pečene rog paprike

250g mladog sira/čvrsta ricotta/ovčji sir

10-tak polovica oraha

sol,papar

2-3 žlice maslinovog ulja

2 žlice soka od limuna

1/2žličice mente

1 češanj češnjaka


Priprema:

Ogulite kuhana jaja  isto napravite i sa pečenim paprikama /ako ih svježe pečete/.Posložite na tanjur za serviranje papairku ,kuhan jaja,orahe i narezani sir .Pokapate uljem i sokom od limuna te prospite mentom ,po želji na vrhu možete posuti nasjeckanim svježim češnjakom.
Prije serviranja dodatno poparite svježe mljevenim na krupnom paprom.Nemojte zaboraviti na fine kruhiće uz ovu mezu.

Comments system

Disqus Shortname