petak, 2. prosinca 2016.

Slatka pita od bulgura

Možda je malo čudna kombinacija ali je vrlo fina i sočna ,idealan čajni kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.Uživate u ovoj neobičnoj deliciji!!!

Sastojci:/kalup20-22cm/

150g bulgura

1 naranča sok/oko 100ml

1/2limuna sok/oko 30 ml

prstohvat soli

1 limun korica

1 naranča korica

80g šećera

5žlca ulja/obično

Ostalo/krema:

3 jaja

1 vanilija šećer

2žlice brašna

350ml mlijeka

2 žlice šećera


Priprema:

Zagrijete sok od limuna ,naranče i šećer u posudi sa malo soli ,kad prokuha dodati cijeli bulgur ,promiješate pustite da još jednom prokuha pa maknite sa vatre ,poklopite tanjurićem ili poklopcem pa ostavite stajati dok bulgur ne upije sav sok i omekša /10 min/ nakon toga dodate ulje i polovicu korice limuna i naranče pa promiješate vilicom/da se zrna lagano razdvoje/pustite da se ohladi do kraja .
Napravite kremu :U zdjeli izmiješate mikserom jaja ,brašno .U mlijeko stavite šećer ,vanilija šećer pa pustite da prokuha kad prokuha stavite  dio mlijeka u jaja sve dobro promiješate pa vratite u ostatak mlijeka ,miješate kuhajući na laganoj vatri dok se smjesa zgusne.Maknete sa vatre pokrijete prozirnom folijom i ostavite da se ohladi .U ohlađenu kremu dodate bulgur i ostatak korice od limuna i naranče pa dobro promiješate.
Okrugli kalup20-22cm/može i za kuglof namažete maslacem i pospete brašnom ili stavite papir za pečenje.Prelite cijelu smjesu u kalup,zagladite .Pustite da se peče nekih 40min na 175C.dok ne dobije finu zlatnu boju.
Izvadite iz kalupa servirate narezano i bogato posutom sa šećerom u prahu uz kavicu ili čaj!!!


Comments system

Disqus Shortname