nedjelja, 20. kolovoza 2017.

Zarolana salata od svježeg sira

Zarolana salata/prilog od svježeg sira i povrća.Jelo koje možete servirati samo kao predjelo na listu salate, kao prilog glavno jelu /jako je fino roštilj, pljeskavice/Svježi sir odaberite da je čvrsti tipa ricotta/odnosno da nema puno tekućine u sebi možete korisitit sir bilo koje masnoče, ako ne volite kopar zamijenite ga bosiljkom.


Priprema:

400g svježeg sira

sol,papar

1/2 žličice kopra

1žlica gustog grčkog jogurta

1 češanj češnjaka

2 srednje rajčice

5-6 listova bosiljka

50-80g rikule



Priprema:

Pripremite sir . stavite ga u zdjelu , ocijedite višak tekućine ako ga ima,posolite ga popaprite , dodate protisnuli češnjak, kopar i grčki jogurt, dobro izradite vilicom , isprobate slanost i začinjenost, ako ste zadovoljni odložite.
Rikulu nasjekcate na sitno, dobro je ocijedite prije toga.Rajčicu očistite od sredine i sjemenki narežete na sitne kockice, stavite u zdjelu, posolite poparite, dodate sitno nasjeckani bosiljak pa dobro promiješate.
Na prozirnu foliju rastanjite sir, prospete ga rikulom, pravilno rasporedite.
U sredinu rasporedite nasjeckanu rajčicu.Uz pomoć folije zarolate/spojite rolat, zamotate ga i stavite u duboko zamrzavanje na pola sata do se sve skupa ne stisne.
Servirati narezane na fete sobne temperature.

Comments system

Disqus Shortname