petak, 3. lipnja 2016.

Kürdan Kebabı




Turska kuhinja

4 osobe

Sastojci:


4 patlidžana

450g piletine fileti

2žličice nasjeckane rajčice

1žličica koncentrata rajčice/ajvar

1 luk

2 češanj češnjaka

1/2žličice kumina

1žličica nasjeckanog peršina

malo ljute papričice

ulje za pečenje

sol,papar

Preljev:

250ml vode

1žličica koncentrata rajčice/ajvar

sol

Priprema:


Na sitno nasjeckajte luk i češnjak.Narežite piletinu na kockice ,po piletini pospete sol,papar i kumin.Narežite na tanke duge fete oprani patliđan,Posolite ga i odložite.Obrišite ga kuhinjskim papirom stavite peći na zagrijanu grill tavu koju ste samo malo nauljili .Specite sa jedne i druge strane dok fino ne omekša i uhvati boju.Odložite dok sve ne ispečete.
U drugoj tavi zagrijete ulje dodate nasjeckani luk ,češnjak prodinstate da uvene pa dodate narezano meso na kocke ,kratko pržite da meso pobijeli i ispeče se ,dodate nasjeckanu rajčicu ,koncentrat rajčice ili ajvar ,posolite i poparite po ukusu.Maknete sa vatre pustite da se kratko ohladi .
Slažite tako da stavite pečeni patliđan na križ u sredinu stavite nadjev ,nabodete papriku i malu rajčicu na čačkalicu pa sve zajedno nabodete na kebab ,tako da čačkalica pomogne da se kebaba ne otvara.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve patlidžane i nadjev.Posložite kekabe u protvan za pečenje ,podlijete ih preljevom kojeg ste prije toga izmiješali da se sve zajedno poveže.Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180C/15 min.


Servirate sa kuhanom rižom ili krumpirom.

Comments system

Disqus Shortname