nedjelja, 9. srpnja 2017.

Strasburška pita od šljiva


Jako fini kolač od šljiva .


Sastojci:

Tijesto:

200g glatkog brašna

1 jaje

2žlice šećera

prstohvat soli

125g maslaca

Nadjev:

10-tak šljiva

350g svježeg sira

200ml vrhnja za šlag/mliječno

50g gustina

2 jaja

80g šećera

1 vanilija šećer

malo soli


Priprema:

Zamijesite sastojke za tijesto, ako ste sve dobro izvagali tijesto će vam se lako povezati, po potrebi dodate još malo brašna da dobijete tijesto koje se ne lijepi, zamotati ga u prozirnu foliju pa staviti u frižider na 15 min.
Zamastite kalup 22cm promjera, odvojite 1/3 tijesta , ostatak tijesta utisnete na dno kalupa, ostatak utisnute na obruč, neka bude oko dva prsta široko.Izradite sve vilicom sa strane.
Zagrijete pećnicu na 180C

Napravite nadjev tako da izradite žumance sa obje vrste šećera dodate sir, vrhnje, gustin pa nastavite miješati da se sve poveže.Izradite bjelanjak sa malo soli u čvrstu smjesu.Dodate u mješavinu siru samo žlicom miješajući da se bjelanjak lagano umiješa.Prelijete u kalup sa tijestom, zagladite.Očistite šljivo pa ih preplovite, posložite ih na kremu , u svako udubljenje stavite pola žlice šećera.

Pecite u zagrijanoj pećnici nekih 40mi ili dok se sve ne stisne.
Ohlađeno izvadite iz kalupa narežite.Fino uz kuglu sladoleda ili kao sto sam ja servirala uz naribano smrznuto slatko vrhnje.


Comments system

Disqus Shortname