ponedjeljak, 31. srpnja 2017.

Rustikalna torta od limuna i ricotte

Jedna vrlo stara i jednostavna torta, sastojci su gotovo sirotinjski i vrlo jednostavni, u davna vremena radila se sa maslinovim uljem  sada se dodaje obično ulje, torta je jako sočna , osvježavajuca a gotova u trenu.

Sastojci:

230g brašna

2 jaja

70ml ulja

110g šećera

1 vanilija šećer

1/2žličice sode bikarbone

1/2kesice praška za pecivo

2-3 žlice soka od limuna

kora dva limuna

Preljev:

300g ricotte

kora jednog limuna

3 žlice šećera/manje više po ukusu


Priprema:/kalup za torte 20-22cm/

U zdjelu pomiješate brašno, sodu bikarbonu, malo soli, prašak za pecivo.Sve dobro promiješate da se poveže.
Zagrijete pećnicu na 170C.
Izradite jaja sa obje vrste šećera pa dodate sok od limuna, ulje i koricu limuna.Sve dobro izradite da se poveže.Dodate brašno izradite to dobro da se poveže u finu smjesu.
Prebacite u kalup za torte koji ste prije toga premazali masnoćom i posuli brašnom.
Izradite ricottu sa šećerom i limunom da se poveže i da postane lagano kremasta.Rasporedite grumene ricotte po tijesto.
Pecite u zagrijanoj pećnici 40min.Pustite da se dobro ohladi a potom narežite.

Bogata salata

Jedna bogata meza salata.

Sastojci:

3 srednje kuhane cikle

2 kuhana kukuruza

150g feta sira

1 rajčica 

4-5 žlica maslinovog ulja

3 žlice vinskoga octa

2 manja češanja češnjaka

1 žlica peršina

3-4 lista peršina za dekoraciju

sol,papar

Priprema:

Ciklu ogulite prepolovite i narežite na polumjesece.Kukuruz ogulite od klipa.Rajčicu izdubite

U zdjelicu stavite nasjeckani češnjak i peršin pa ga začinite maslinovim uljem i vinskim octom , posolite i poparite.
Posložite okolo ciklu, stavite feta sir i kukuruz, lagano začinite solju, paprom octom i uljem.Mješavinu ulja, češnjaka i peršina stavite u izdubljenu rajčicu , ukrasite listićima peršina.Pustite da svako sebi začini po ukus.
Servirate hladno.

Comments system

Disqus Shortname