četvrtak, 8. ožujka 2018.

Fine kocke od malina

Dogodilo se tako da u frizeru imam jako puno malina, i sad što sve napraviti sa njima a da nije zamorno/mislim da svi već znaju da ja baš ne volim raditi kolače a bogme ni jesti /.Što se ti će voća u ovoj prići možete staviti i šumsko voće ili višnje i sl.Sad već na coolinarici očekujem ove nadobudne prepisivačice da stave recept samo sa nekim drugim voćem, hehehe :-))Ovo je za sve drage cure uz sve najljepše želje za Dan žena!!!Uživajte uz ovu divnu slasticu!!


Sastojci:/20x30cm lim

Biskvit:

oko170g brašna

160g šećera

1/4 žličice soli

1žumanjak

1žličica pecivnog praška

75g maslaca


Nadjev:

400g malina

400g kiselog vrhnja 10%

1,5 žlica brašna

3 jaja

100g šećera

1 vanilija šećer

Priprema:

Napravite tijesto:
Stavite u zdjelu prosijano brašno, šećer, sol i pecivni prašak, promiješate da se sve poveže.Otopite maslac pa ga dodate u suhe sastojke zajedno sa žumanjkom.Sastavite tijesto /trebalo bi se jako lagano povezati/po potrebi dodati još malo brašna.Stavite u kesu za zamrzavanje ili omotatate prozirnom folijom ostavite tijesto pola sata da se odmori u frižideru.


Lim veličine 20x30/kockasti naravno može i okrugli/namastite i prospite brašnom.Na lim utisnete tijesto da bude ravnomjerno, stijenke lagano podignite.Stavite u zagrijanu pećnicu na 180C/ NA 7-8 min.
Za to vrijeme napravite nadjev. pomiješate kiselo vrhnje, brašno, jaja, šećer, vanilija šećer./možete to napraviti žlicom/
Izvadite iz pećnice lagano pečeno tijesto, posložite u jednom sloju maline/ako su smrznute ne trebate ih odmrzavati/.Prelite preko malina smjesu od kiselog vrhnja.
Vratite u pećnicu na još 20min, provjerite često jeli se stislo,  jer to ovisi o količini vode u vrhnju.


Pustite da se skroz ohladi




Comments system

Disqus Shortname