nedjelja, 29. listopada 2017.

Mekani grissini

Jako volim ovaj recept pa je i red da ga prebacim sa coolke na svoj blog/LINK/, odlučila sam da ću sve recepte koji su mi dragi polako prebaciti ovdje.

Sastojci:/24 kom

230ml vode

3žličice instant kvasca

2žlice omekšanog maslaca

1 jaje

450g glatkog brašna

60g šećera

1žličica soli

Premaz:

6 žlica otopljenog maslaca

1žličica soli

1/2žličice češnjaka u prahu


Priprema:

U posudu za miješanje stavite toplu vodu, šećer i kvasac.Promiješate rukom, dok se šećer ne otopi i sve spoji.
Pustite par minuta da odstoji.

Dodati jaje i otopljeni maslac. Promiješati.
Brašno promiješate sa solju pa dodati u smjesu sa kvascem.Miješate mikserom dok se sve promiješa.
Isteresite na lagano pobrašnjenu radnu plohu pa nastavite miješati nekih 5 min da se tijesto dobro izradi i dobijete glatko tijesto.


Odložite na toplo mjeso, pokriveno prozirnom folijom ili čistom krpom, pustite da se diže nekih 1,5h dok se ne udubla.
Razvaljate tijesto na veličinu 20x30.Narežite na 12 traka, prepolovite ih na pola da dobijete 24kom.

Prebacite trake na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Ostavite poklopljene da se diže nekih 25min/ja stavit u lagano zagrijanu pećnicu/ i da se napušu.
Stavite peči grizine u zagrijanu pećnicu na 175C/15 min


Gotove grizine umočite ili premažete otopljenim maslacem te prospite solju i češnjakom u prahu.

Comments system

Disqus Shortname