nedjelja, 3. srpnja 2016.

Ciparski ražnjiči


Fini ražnjići koje možete naći gotovo na cijelom mediteranu ,omotani u lišće bosiljka .Tradicionalno se oni rade sa ribljim umakom/garos ili rimski garum to vam je sigurno poznato /vi možete koristiti azijski riblji umak.Ako se ipak  bojite nepoznatog okusa  ribljeg umaka u mesu i niste sigurni kako ga će ga vaša obitelj prihvatiti , zamijenite sa solju.

Sastojci:

500g mljevene malo masne junetine/govedine

4žlice ribljeg umaka/sol

1/2žličice šećera

1/4žličice svježeg mljevenog papra

2 sitno naribana češanja češnjaka

1/2žličice origana

Lišće bosiljka/veći listovi

Priprema:

U zdjelu stavite meso pa dodate sve sastojke ,po želji možete povećavala količinu šećera ,ribljeg umaka/soli i sl ,jer ustvari najprecizniji recept ne postoji.Sve dobro izradite rukom da se poveže u finu smjesu i da se svi začini stope.Napravite male duguljaste okruglice /neka vam budu otprilike veličine listova bosiljka.Zamotate svaku okruglicu u list.
Nabodete okruglice na ražnjić neka ih na svakom ražnjiću bude 5 kom.

Pecite ražnjiće na gizanoj tavi /ne grill/saganaki tavi po 5 minuta sa svake strane stalno okrećući .
Servirate sa salatom ili kuhanim povrćem.

Comments system

Disqus Shortname